18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μαρία Παυλάκη, η γυναίκα που έχει στην πλάτη της τον κορονοϊό της Αργολίδας

Η Παθολόγος -Λοιμωξιολόγος Μαρία Παυλάκη, είναι η γυναίκα που έχει στην πλάτη της τον κορονοϊό της Αργολίδας. Δεν αποτελεί υπερβολή.

Τους τελευταίους μήνες…ξέχασε πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκε κανονικά. Που έφαγε…σαν άνθρωπος μαζί με τα τέσσερα παιδιά της. Η επιστήμονας του Νοσοκομείου Άργους έχει επομιστεί όλο το βάρος των ύποπτων και όχι μόνο κρουσμάτων του άτιμου ιού στην περιοχή μας. Η επιστημονική της κατάρτιση και το ήθος της είναι δεδομένα και αναγνωρίζονται από τους ειδικούς. Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι επί 24 ώρες το 24ωρο βρίσκεται στο πόστο της, είναι παρούσα στο καθήκον, καθώς όλα που έχουν να κάνουν με τον κορονοϊό περνάνε από αυτή.

Για όποιον την ήξερε και πριν την πανδημία, η διαφορά είναι εμφανής: βλέπει μια γυναίκα που έχει μείνει μισή, μια γυναίκα που δεν ξεκουράζεται αλλά βεβαίως ουδόλως διαμαρτύρεται για αυτό. Τουναντίον: η Παυλάκη που τιμάει 100% τον όρκο που έχει δώσει στον Ιπποκράτη, έχει βάλει την προσφορά πάνω από όλα. Δεν υπάρχει το “εγώ” στο λεξιλόγιο της, μόνο το “εμείς”.  Η Αργολίδα είναι τυχερή που την έχει. Της αξίζει ένα χειροκρότημα. Της αξίζει ένα χαμόγελο, και από τη στιγμή που θα μας το επιτρέπει και η ίδια, της αξίζει μια τεράστια αγκαλιά.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Ξεροσταλιάζοντας στις αποβάθρες

Οι διαρροές από την Κουμουνδούρου λένε ότι στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διενεργούν οι ίδιοι, η δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον φτάσει στις τέσσερις μόλις μονάδες. Όταν ακούω κάτι τέτοια, παραδόξως δεν θυμάμαι τις δημοσκοπήσεις του Βερναρδάκη το 2019, αλλά μια γριά από το χωριό μου που διατεινόταν ότι τα ‘λεγε […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Γιατί ρίχνουν τόσο χρήμα;

Διάβασα ομολογώ με έκπληξη, ότι τα Carrefour επιστρέφουν στην Ελλάδα. Διάβασα επίσης ότι το Hilton θα κατεβάσει ρολά για δύο χρόνια και μετά όταν θα τα ξανανεβάσει θα είναι ένα εντελώς καινούριο και προωθημένο πράγμα μέσα στην Αθήνα. Βλέπω στις περιοχές μου στα νότια προάστια λογιών – λογιών ξένους να σκουπίζουν τα ακίνητα, πληρώνοντας όσο […]