19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μαραθώνιος Ναυπλίου & Κοινωνική Προσφορά!

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου θα διεξαχθεί στις 3/03/19 για έκτη συνεχόμενη χρονιά με τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές και ταυτόχρονα φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο ενεργοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής ταυτότητας και προσφοράς της Διοργάνωσης τοπικά και πανελλαδικά.

 Η Ο.Ε. στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ανακοινώνει συνολικά τις παρακάτω δράσεις και ενέργειες κοινωνικής προσφοράς:

 Απόδοση οικονομικού κοινωνικού μερίσματος. στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Απόδοση οικονομικού κοινωνικού μερίσματος στον Σύλλογο ΑμεΑ Αργολίδας.

Απόδοση οικονομικού κοινωνικού μερίσματος στην οργάνωση MDA Ελλάς μέσα από την προβολή της ταινίας «ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ» για την αγορά ειδικών αγωνιστικών αμαξιδίων για παιδιά με νευρομυϊκές παθήσεις.

 Δωρεάν συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου ΟΛΩΝ των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας στα πλαίσια της συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την αθλητική παιδεία και την δια βίου άσκηση.

Δωρεάν πρόγραμμα «Προετοιμασίας των Δημοτών – Ερασιτεχνών δρομέων: Go Free, go running, go walking» για την άθληση και την συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 2019.

Πρόγραμμα Υγείας το οποίο περιλαμβάνει:

Δωρεάν Καρδιολογικό Έλεγχο και για πρώτη φορά Ορθοπεδικό έλεγχο για όσους Δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους μικρότερους αγώνες για τους αθλούμενους των Σωματείων του Δήμου καθώς και για τους συμμετέχοντες. Ο καρδιολογικός και Ορθοπεδικός έλεγχος θα γίνει την Παρασκευή 1/03/19 και το Σάββατο 2/02/19 σε συνεργασία και με την ευγενική προσφορά του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών από τον Σύλλογο «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με περίπτερο του Συλλόγου στην EXPO του Μαραθωνίου που θα λειτουργήσει στο ΦΟΥΓΑΡΟ 1 & 2 /03/19 αλλά και την Κυριακή 3/03/19 στην πλατεία Καποδίστρια.

 Ενίσχυση κοινωνικών φορέων, δράσεις:

 Διάθεση 3.000 μερίδων pasta στα γεύματα αγάπης με την συμβολή της Βιομηχανίας Ζυμαρικών «ΗΛΙΟΣ»

  • Ενορία Eυαγγελίστριας
  • Πύλη πολιτισμού
  • Ίδρυμα Γεωργίας Σαμαρτζή
  • Γηροκομείο Ναυπλίου
  • Ενορία Αγίας Τριάδας Μιδέας

 Διάθεση αθλητικών παπουτσιών σε κοινωνικές δομές του δήμου μέσα από το Πρόγραμμα Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» Όλοι όσοι επιθυμούν να συμβάλουν, μπορούν να φέρουν παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν πια, στο Κέντρο Εγγραφών (ΦΟΥΓΑΡΟ) & στην γραμματεία του αγώνα. Τα συλλεχθέντα αθλητικά παπούτσια της Διοργάνωσης του 2018 διατέθηκαν στις Ποινικές και Αγροτικές Φυλακές Ναυπλίου.

 Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης:

 Ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών κατά την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων με την συνεργασία της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο».

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους παραπάνω φορείς αλλά και τους ανώνυμους πολίτες για την σημαντική υποστήριξή τους.

Μείνετε συντονισμένοι:

www.nafpliomarathon.gr και www.facebook.com/NafplioMarathonGR/

Από το Γραφείο Τύπου

 

Δείτε το βίντεο προβολής του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2019:

https://goo.gl/K4d4xU   

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 06-04-2021 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, που από […]

ΟΛΜΕ: Τα σχολεία κλείνουν και η τηλεκπαίδευση αναζητά το δρόμο της

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ (2/11/20), που ανέφερε μεταξύ άλλων  «Επειδή οι εκπαιδευτικοί και η ΟΛΜΕ είναι υπέρ των ανοιχτών σχολείων για αυτονόητους λόγους, προτείνουμε άμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να λάβει επιτέλους τα μέτρα, που τόσο η Ομοσπονδία μας, όσο και οι επιδημιολόγοι υπενθυμίζουν -15 το πολύ […]