18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για κλίνες ΜΕΘ: κανένα νοσοκομείο της Αργολίδας δεν διαθέτει κρεβάτι

Με βάση διεθνή standards για το σύνολο των ανεπτυγμένων νοσοκομειακών κρεβατιών θα έπρεπε να λειτουργούν 3.500 κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα λειτουργούν 557.

Στην Αργολίδα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ κανένα νοσοκομείο δεν διαθέτει κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για κλίνες ΜΕΘ 

Κατάσταση ανά Νοσοκομείο και Περιφέρεια
Λειτουργούν 557 κλίνες ΜΕΘ αντί 3500
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στην Αττική που εξυπηρετεί 6 εκ. πληθυσμό (Αττική, γύρω περιοχές, νησιά) με 224 κλίνες ΜΕΘ
80 κλειστές αν και εξοπλισμένες
157 κλίνες ΜΑΦ λειτουργούν αντί για 7.000!!!
Η γρίπη είναι προ των πυλών

80 κλίνες ΜΕΘ ανεπτυγμένες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε τακτικά διαστήματα μειώνονται οι κλίνες με εσωτερικές αποφάσεις των Εντατικολόγων και της Διοίκησης λόγω έλλειψης προσωπικού (ιατρικού – νοσηλευτικού). Τελείωσαν οι συμβάσεις δυο ετών του ΚΕΕΛΠΝΟ τον περασμένο μήνα 41 γιατρών και 177 Νοσηλευτών που απασχολούνται στις ΜΕΘ. Ως εκ τούτου από τα Νοσοκομεία που έφυγαν, θα κλείσουν άλλες τουλάχιστον 30 κλίνες ΜΕΘ.

Επίσης μειώνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα λόγω απολύμανσης. Οι λίστες αναμονής με στοιχεία που υπάρχουν μόνο για την Αττική και Κ. Μακεδονία ξεπερνάνε πολλές φορές τους 80  στην Αττική ειδικά τον χειμώνα και στην Κ. Μακεδονία τους 20.

Διασωληνωμένοι Ασθενείς σε λίστα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους  νοσηλείας με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Στις ΜΕΘ έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.  Αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Ασθενείς μπορεί να μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο που χειρουργήθηκαν για να βρουν ΜΕΘ χωρίς να παρακολουθείται η μετεγχειρητική φροντίδα από τους χειρουργούς που γνωρίζουν την κατάστασή τους.

Εάν λειτουργούσαν οι 80 κλειστές κλίνες ΜΕΘ που είναι εξοπλισμένες, θα σώζονταν ανθρώπινες ζωές,  καθ’ ότι το ποσοστό θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ διπλασιάζεται για ασθενείς που χρήζουν ΜΕΘ και βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Οι κενές κλίνες για την Αττική δίνονται στο ΕΚΑΒ το οποίο κάνει την εγγραφή ασθενών στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Στην Κεντρική Μακεδονία τις κλίνες ΜΕΘ τις διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ και στην υπόλοιπη χώρα οι υγειονομικές περιφέρειες. Ελάχιστα περιστατικά βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα. Πολλοί Ασθενείς βρίσκονται διασωληνομένοι στους θαλάμους περιμένοντας τη σειρά τους για ημέρες.

 Η λίστα αναμονής ανανεώνεται καθημερινά.

Με βάση έρευνες των Εντατικολόγων η θνησιμότητα διπλασιάζεται στους βαρέως πάσχοντες Ασθενείς που οι θεράποντες Ιατροί κρίνουν ότι χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ αλλά δεν βρίσκουν κρεβάτι (η θνησιμότητα από 18% -23% εντός ΜΕΘ ανεβαίνει στο 45 – 50% εκτός ΜΕΘ).

Κάθε ημέρα από τη λίστα αναμονής για ΜΕΘ (40 – 80 περιστατικά ανάλογα την περίοδο) εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 5 – 8  περιστατικά.

Εάν υπολογίσει κανείς ότι ο μέσος όρος Νοσηλείας των Ασθενών στις ΜΕΘ είναι 12 περίπου ημέρες, η κάθε μία κλίνη ΜΕΘ κατά μέσο όρο μπορεί να νοσηλεύσει 30 Ασθενείς το χρόνο. Οι 80 κλειστές κλίνες ΜΕΘ που σε πραγματικό νούμερο είναι περισσότερες στερούν την νοσηλεία σε 2500 Ασθενείς το χρόνο.

 

ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Τα Νοσοκομεία με βάση τα διεθνή standards θα έπρεπε να διαθέτουν κλίνες ΜΑΦ σε διπλάσιο ποσοστό των κλινών ΜΕΘ. Ως εκ τούτω θα έπρεπε τα Νοσοκομεία να διαθέτουν 7.000 κλίνες ΜΑΦ.  Με βάση τα λειτουργούντα κρεβάτια ΜΕΘ τουλάχιστον 1.100 κλίνες ΜΑΦ. Πιστοποιημένες σήμερα λειτουργούν 157 κλίνες. Κάποια Νοσοκομεία διαθέτουν ΜΑΦ οι οποίες είναι χωρίς πιστοποίηση και επαρκή στελέχωση. Οι κλίνες ΜΑΦ είναι υπέρ-απαραίτητες για τη νοσηλεία Ασθενών που απαιτείται αυξημένη επιτήρηση και θεραπευτική φροντίδα.

Εάν υπήρχε επάρκεια σε κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας θα μειώνονταν κατά πολύ οι ημέρες Νοσηλείας Ασθενών στις ΜΕΘ. Ως εκ τούτου θα λιγόστευαν οι λίστες αναμονής. Οι Ασθενείς μετά την ΜΕΘ δεν θα ήταν αναγκασμένοι να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας που δεν παρέχεται αυξημένη φροντίδα.

 

   ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕΘ

Καμία ΜΕΘ από όσες λειτουργούν στα Νοσοκομεία δεν διαθέτει επαρκή στελέχωση. Με βάση τα διεθνή standards στις ΜΕΘ 6 κλινών η στελέχωση πρέπει να είναι η εξής:

  • 1 Ιατρός ανά κλίνη συν τον Διευθυντή Ιατρό
  • 4-6 Νοσηλευτές ανά κλίνη
  • 1 Τραυματιοφορέας
  • 1 Βοηθός Θαλάμου
  • 1 Φυσικοθεραπευτής
  • Επαρκή προσωπικό καθαριότητας
  • 24ωρη λειτουργία του Νοσοκομείου στην διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων.

Τέτοια στελέχωση δεν διαθέτει καμία ΜΕΘ Νοσοκομείου.

ΜΕΘ 6-12 κλινών διαθέτουν 2-4 Ιατρούς, 2 ή 3 Νοσηλευτές στις μεγάλες ΜΕΘ στη καλύτερη των περιπτώσεων ανά βάρδια. Λειτουργούν ΜΕΘ  με 1 Νοσηλευτή ανά βάρδια.

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Η υποστελέχωση σε Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ είναι μία από τις αιτίες της σημαντικής αύξησης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Εκτός των επιπτώσεων στους Ασθενείς που πολλές φορές είναι η αιτία θανάτου, αυξάνουν σημαντικά το κόστος και την διάρκεια νοσηλείας. Έχει αποδειχθεί ότι η μη επαρκής στελέχωση των ΜΕΘ σε Νοσηλευτές δεν εξοικονομεί πόρους, αλλά σπαταλάει πολύ περισσότερους λόγω του κόστους θεραπείας των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Παρότι οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν στη χώρα μας είναι 1,5% των Νοσοκομειακών κλινών, το 20% των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων δηλώνεται σε ασθενείς ΜΕΘ.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πολλές ΜΕΘ Νοσοκομείων έχουν πεπαλαιωμένο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (πανάρχαιοι αναπνευστήρες, διαλυμένα κρεβάτια (πχ Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης).

 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΘ

Στην Αττική για 6 εκατ. πληθυσμό (εξυπηρετούν τους κατοίκους από νησιά και τις γύρω περιοχές) λειτουργούν μόνο 224 κλίνες ΜΕΘ. Τις εν λόγω κλίνες διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ και οι λίστες αναμονής το χειμώνα φθάνουν τους 80 ασθενείς.

Στην Κεντρική Μακεδονία για 2 εκατ. πληθυσμό υπάρχουν 123 κλίνες ΜΕΘ. Τις εν λόγω κλίνες διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ με λίστες αναμονής το χειμώνα να φθάνουν τους 25 ασθενείς.

Η Θεσσαλία διαθέτει 1.850 νοσοκομειακές κλίνες πληθυσμό 732.762 και με πληρότητα πάνω από 80%. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι μόνο 42.

Η Στερεά Ελλάδα με 995 διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες μεγάλη πληρότητα, πληθυσμό 547.390 και όμως έχει μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ (Νοσοκομείο  Λαμίας).

Νησιά που αποκλείονται το χειμώνα δεν διαθέτουν καθόλου ΜΕΘ. Για κάποια μάλιστα προβλέπονται στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων (π.χ. στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στη Ζάκυνθο είναι εξοπλισμένες) και δεν λειτουργούν. Έκτακτα περιστατικά αεροδιακομίζονται για χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία στην Ηπειρωτική Ελλάδα αν και μπορούσαν να αντιμετωπισθούν στα νησιά. Μόνο και μόνο για να είναι κοντά σε ΜΕΘ.

Στα νησιά των  Κυκλάδων δεν λειτουργεί ούτε μία κλίνη ΜΕΘ. Δεν έχει ΜΕΘ, το Νοσοκομείο Σύρου.

Στα Δωδεκάνησα λειτουργεί ΜΕΘ μόνο στο Νοσοκομείο της Ρόδου 6 κλινών.

Στα Επτάνησα λειτουργεί μόνο η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κέρκυρας με 5 κλίνες. 16 κλίνες εξοπλισμένες είναι κλειστές (6 Λευκάδα, 5 Κεφαλονιά, 5 Ζάκυνθος).

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τεράστια έκταση 14.158km2 με πληθυσμό 608.182 κατοίκους. Διαθέτουν 1.177 ανεπτυγμένες Νοσοκομειακές κλίνες, με μεγάλη πληρότητα και όμως λειτουργούν 28 κλίνες ΜΕΘ.

Ήπειρος με 782 Νοσοκομειακές κλίνες, με μεγάλη πληρότητα και πληθυσμό 336.856 κατοίκους διαθέτει 27 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ.

Κρήτη με 2.302 Νοσοκομειακές κλίνες και πληθυσμό 621.000 κατοίκους διαθέτει 42 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ.

Οι ανάγκες είναι υπερδιπλάσιες καθ’ ότι διακομίζονται ασθενείς από όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου.

Έκτακτα επείγοντα περιστατικά της Κρήτης χειρουργούνται σε ένα Νοσοκομείο και διακομίζονται για ΜΕΘ σε Νοσοκομεία άλλης πόλης μακριά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρακολουθήσει την μετεγχειρητική πορεία ο θεράπων ιατρός.

Στη Δυτική Μακεδονία με 750 νοσοκομειακά κρεβάτια, με υψηλά ποσοστά κάλυψης και πληθυσμό 300.000 κατοίκους διαθέτουν 6 κλίνες ΜΕΘ (Γ.Ν. Πτολεμαΐδας).

Από την Ήπειρο έως την Αττική 450 χιλιόμετρα απόσταση στον  ένα εθνικό άξονα λειτουργούν 53 κλίνες ΜΕΘ στα δύο Νοσοκομεία των Πατρών 15 κλίνες, 5 στο Νοσοκομείο της Κορίνθου,  6 στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, 7 στο Νοσοκομείο της Άρτας και 20 στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Στον άλλο εθνικό άξονα από την Θεσσαλία έως την Αττική 350 χιλιόμετρα απόσταση λειτουργούν μόνο 20 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Λαμίας και στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.

Νησιά του Αιγαίου που βουλιάζουν από πρόσφυγες και μετανάστες με μεγάλη νοσηρότητα διαθέτουν ελάχιστες ή καθόλου κλίνες ΜΕΘ.  Χίος δεν έχει ΜΕΘ, μόνο 3 κλίνες ΜΑΦ. Μυτιλήνη 7 κλίνες ΜΕΘ. Σάμος 3 κλίνες ΜΕΘ. Ρόδος 6 κλίνες ΜΕΘ.

 

Εν όψει της γρίπης αυτή είναι τραγική  κατάσταση σε διαθέσιμες κλίνες  ΜΕΘ ανά Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα

 

ΑΡ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΘ

ΑΡ. ΚΛΙΝΩΝ

ΜΑΦ

ΑΡ. ΚΛΙΝΩΝ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ
1 ΚΟΖΑΝΗ ΟΧΙ 5 ΜΕ  7 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
2 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
3 ΓΡΕΒΕΝΑ ΟΧΙ ΟΧΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
4 ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
5 ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΧΙ 1 ΚΛΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ
6 ΑΧΕΠΑ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
7 ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
8 ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ  9 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
9 ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΠΟ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 6 (ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ) ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
10 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 8 ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ( ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ)
11 ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΟΙ 7 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
12 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 12 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ 8 ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ  
13 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 34 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΙ ΜΑΦ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
14 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
15 ΕΔΕΣΣΑ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
16 ΒΕΡΟΙΑ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
17 ΝΑΟΥΣΑ ΟΧΙ ΟΧΙ
18 ΚΑΤΕΡΙΝΗ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ 1 ΜΕΘ ΚΛΙΝΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)
19 ΚΙΛΚΙΣ ΟΧΙ ΟΧΙ
20 ΣΕΡΡΕΣ 5 ΜΕ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
21 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ 2 ΚΛΙΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)
22 ΚΑΒΑΛΑ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
23 ΔΡΑΜΑ ΑΠΟ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 4 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΧΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ)
24 ΞΑΝΘΗ 5 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
25 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
26 ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΟΧΙ 4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
27 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ)
28 ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 9 (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΘ 1 Η ΜΑΦ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ)
29 ΠΑΓΝΗ 15 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 13 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ (ΑΠΟ ΤΑ 15 ΚΡΕΒ. ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ 13) ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
30 ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 1 ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΘ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΑΦ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠ.)
31 ΧΑΝΙΑ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
32 ΡΕΘΥΜΝΟ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
33 ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ (ΑΝ ΛΗΞΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)
34 ΛΗΜΝΟΣ ΟΧΙ ΟΧΙ
35 ΧΙΟΣ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΑΦ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
36 ΣΑΜΟΣ 6 ΚΛΙΝΕΣ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΜΟΛΙΣ ΛΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 2
37 ΣΥΡΟΣ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
38 ΡΟΔΟΣ 9 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΟΙ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ
39 ΚΩ ΟΧΙ 2 ΚΛΙΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
40 ΛΕΡΟΣ ΟΧΙ 2 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ
41 ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
42 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 14 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
43 ΑΡΤΑ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
44 ΠΡΕΒΕΖΑ ΟΧΙ 2 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
45 ΚΕΡΚΥΡΑ 5 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝ ΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
46 ΒΟΛΟΣ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ
47 ΠΑΝ/ΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 16 ΚΛΙΝΕΣ ΟΙ 12 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΛΟΓΩ  ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ
48 ΛΑΡΙΣΑ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
49 ΤΡΙΚΑΛΑ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΘ 2 ΚΛΙΝΕΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΑΦ
50 ΚΑΡΔΙΤΣΑ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 5 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
51 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΟΧΙ ΟΧΙ
52 ΑΜΦΙΣΣΑ ΟΧΙ ΟΧΙ
53 ΧΑΛΚΙΔΑ ΟΧΙ ΟΧΙ
54 ΛΑΜΙΑ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΝΟΣΟΥ 8 ΚΛΙΝΕΣ
55 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΟΧΙ ΟΧΙ
56 ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΟΧΙ ΟΧΙ
57 ΛΕΥΚΑΔΑ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ (ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ) ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
58 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ  ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ
59 ΑΓΡΙΝΙΟ 8 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 5 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 6 ΜΕ ΖΟΡΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ
60 ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΚΛΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
61 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ 5 ΚΛΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
62 ΠΥΡΓΟΣ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
63 ΠΑΝ/ΚΟ ΠΑΤΡΑΣ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
64 ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ 5 ΜΕ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
65 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 5 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
66 ΝΑΥΠΛΙΟ ΟΧΙ ΟΧΙ
67 ΑΡΓΟΣ ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ
68 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
69 ΣΠΑΡΤΗ ΟΧΙ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
70 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ
71 ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΥΠΑΡΧOYN  4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ  ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣ.
72 ΝΙΜΙΤΣ 5 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ
73 ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΧΙ ΟΧΙ
74 ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΟΧΙ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
75 ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 30 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 20 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 12 ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
76 Ε.Ε.Σ. 13 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 2 ΚΛΙΝΕΣ
77 ΕΛΠΙΣ 5 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ
78 ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 12 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΧΙ
79 ΝΙΚΑΙΑ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
80 ΤΖΑΝΕΙΟ 12 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
81 ΜΕΤΑΞΑ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΛΙΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
82 ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 12 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
83 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΘ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΘ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
84 Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟ 27 ΚΛΙΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 19 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
85 ΑΓ. ΟΛΓΑ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΧΕΙ 7 ΜΕ 8 ΚΛΙΝΕΣ
86 ΚΑΤ 21 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ
87 ΓΟΝΚ 12 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 7 ΜΕ 8 ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
88 ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 12 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ
89 ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΧΙ
90 ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕΘ ΚΑΑ 8

ΜΕΘ ΠΠ 10

ΜΕΘ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΤΑΙ 4

91 ΛΑΙΚΟ 16 ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ 8 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
92 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ  7 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ

3 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
93 ΘΡΙΑΣΙΟ 16 ΚΛΙΝΕΣ ΟΛΕΣ  ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
94 ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ  ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗ

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου: Επιστρέφουν τα τμήματα κολύμβησης ενηλίκων και παιδιών έως 13 ετών

Από την Δευτέρα 1.6.2020 ξεκινούν τα τμήματα κολύμβησης ενηλίκων και παιδιών έως 13 ετών (γεν. έως 31.12.2007) του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Ώρες λειτουργίας: Αύριο Δευτέρα: 14:00-16:00 Από Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 και κάθε μέρα: 14:00-17:00 κολύμβηση και 20.00-22.00 υδατοσφαίριση. Το ωράριο θα τροποποιηθεί ανάλογα με την προσέλευση και τις ανάγκες. Κάθε αθλούμενος άνω των 13 […]

Βρέθηκε ζωντανός σε διπλανό χωριό ο 56χρονος που ήπιε δηλητήριο

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ της εξαφάνισης του 56χρονου από το Κάτω Σαμικό, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν ενημέρωσε συγγενικό του πρόσωπο ότι κατανάλωσε φυτοφάρμακο για να δώσει τέλος στην ζωή του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Εποχικός πυροσβέστης του Π.Κ. Κρεστένων, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε χθες το […]