19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκινησαν σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου και λήγουν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 οι τακτικές θερινές εκπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
    Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών,η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (από- έως).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου,να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Περισσότερα Άρθρα

Δημοσιεύθηκε η Προκήρυξη για τις μόνιμες προσλήψεις στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Την 18η Μαΐου, στο Τεύχος ΑΣΕΠ αρ.15 της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δημοσιεύθηκε η Προκήρυξη για τις μόνιμες προσλήψεις στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Πρόκειται για την 4Κ/2020 Προκήρυξη πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας 2.909 θέσεων τακτικού προσωπικού σε Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού της Χώρας. Συγκεκριμένα προκηρύσσονται 368 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), 730 Τεχνολογικής (Τ.Ε.), 634Δευτεροβάθμιας (Δ.Ε.) και […]

Σύλλογος εστίασης Ναυπλίου: Μην ξεχνάτε τα μέτρα για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με έγγραφο του Πανελληνίου Σωματείου Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων ο “Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου – Το Ανάπλι” ενημερώνει τα μέλη του: “Λόγω έναρξης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, σε έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού, με τους συναρμόδιους υπουργούς εκτός των άλλων, απεφασίσθει ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ, αυστηροί εντατικοί έλεγχοι σ’ όλες τις […]