18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΟΕΒΕ Αργολίδας: Παράταση του μέτρου απόσυρσης ταμειακών μηχανών

Στις 31/07/2020 είναι η τελική ημερομηνία για την απόσυρση ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ. Από την 1η Αυγούστου 2020 και εξής, η τυχόν έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από τις παλαιού τύπου ταμειακές μηχανές θα συνιστά παράβαση.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1812/12/05/2020 η αρχική προθεσμία για την αντικατάσταση των παλαιού τύπου ταμειακών μηχανών με καινούργιες έληγε στις 31 Μαΐου αλλά λόγω της πανδημίας κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουλίου προκειμένου οι επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις παλαιές ταμειακές μηχανές με νέες.

Οι επιπτώσεις όμως του γενικού lockdown είναι πρωτοφανείς και ανυπολόγιστες σε όλους του κλάδους των επιχειρήσεων . Λόγω του ότι η κατάσταση στην οικονομία δεν έχει ακόμα ομαλοποιηθεί και οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με μείωση της ρευστότητας τους ζητούμε να υπάρξει περαιτέρω παράταση του μέτρου αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών τουλάχιστον έως 31/12/2020 .

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                             ο γραμματέας
Μακρής Παναγιώτης              Χρόνης Κωνσταντίνος

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Με τα κουπόνια εκδράμει η μεσαία τάξη;

Ρωτάς τους εμπόρους πως πάει η κίνηση. Λένε αρχικά τα κλασικά τους περί του κόσμου που ζορίζεται οικονομικώς, αλλά στο τέλος της πρόταση τους συμπληρώνουν κι ένα «φέτος η κίνηση πάει καλύτερα από άλλα χρόνια». Ρωτάς την τροχαία για την έξοδο, σου λέει κάτι αριθμούς αυτοκινήτων που πέρασαν τα διόδια οι οποίοι σε αφήνουν άναυδο. […]

Στο Νοσοκομείο του Ρίου 27χρονη με συμπτώματα θρόμβωσης – Είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών διακομίστηκε από το Νοσοκομείο Κερκύρας 27χρονη κοπέλα με συμπτώματα θρόμβωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news η 27χρονη πριν από 13 ημέρες είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson. Η κοπέλα εμφάνισε συμπτώματα αδυναμίας στα άκρα, σημάδια κόπωσης και δυσκολία στην κίνηση και έτσι άμεσα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο […]