18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Περιοδεία σε Αχαΐα και Αργολίδα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μιχάλη Μπάκα, συνεπικεφαλής της καμπάνιας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τις ευρωεκλογές, σε Αχαΐα και Αργολίδα. Συνοδευόμενος από τον συντονιστή τωνΟικολόγων Πράσινων Αχαΐας Βασίλη Κουμπούρα το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου  περιόδευσαν στην πόλη της Πάτρας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας συμμετείχε με τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, υποψήφιο Περιφερειάρχη με τον συνδυασμό «Οικολογική Δυτική Ελλάδα», στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή των Καλαβρύτων και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής με τη συμμετοχή των υποψηφίων Δημάρχων. Κατά την τοποθέτηση του ο Μιχάλης Μπάκας επισήμανε τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος ως κεφαλαίου για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, με την ανάπτυξη οικοτουρισμού που μπορεί σε ήπια κλίμακα και παράλληλα με την παραγωγή ποιοτικών αργροτοδιατροφικών προϊόντων να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη της περιοχής.

Την Κυριακή 12 Μαΐου ο Μιχάλης Μπάκας, περιόδευσε στην Αργολίδα, συνοδευόμενος από τον Μανώλη Βέμη, υποψήφιο ευρωβουλευτή και μέλος της περιφερειακής παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος». Εκεί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Αρχαία Ασίνη παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές διαδρομές» που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Μετά την περιοδεία του σε Ναύπλιο και Άργος οι Μιχάλης Μπάκας και Μανώλης Βέμηςεπισκέφτηκαν τον υγροβιότοπο της Νέας Κίου, βλέποντας από κοντά τον πλούτο της ορνιθοπανίδας της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας αλλά και πολλών επισκεπτών.

Ο Μιχάλης Μπάκας κλείνοντας την περιοδεία του στην Πελοπόννησο και αναχωρώντας με το τρένο από την Κόρινθο για τον Πειραιά έκανε την παρακάτω δήλωση : “Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα στήριξης προς τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που λάβαμε από τους πολίτες της Πελοποννήσου μιλώντας στους δρόμους και τις πλατείες αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος επηρεάζει θετικά κάθε οικονομική δραστηριότητα και αυτό είναι πλέον κατανοητό από όλους/ες. Δυστυχώς η εικόνα του εγκαταλελειμμένου σιδηροδρόμου στην Αργολίδα είναι αποκαρδιωτική. Η ενίσχυση των σιδηροδρόμων αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για τους Οικολόγους Πράσινους και ελπίζουμε ότι με την εκλογή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια για να γυρίσει το τρένο στην Πελοπόννησο ως το πλέον οικονομικό και οικολογικό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς”.

Περισσότερα Άρθρα

Διευκρινίσεις από την Ιερά Σύνοδο για τη Μεγάλη Εβδομάδα: Ναοί ανοιχτοί μόνο για τους ιερείς

Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφορικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά,οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί 11 με 1 από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη και από τη μία έως τις 5 τη Μεγάλη Παρασκευή, λόγω των περιοριστικών μέτρων για […]