17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Οι πρώτες απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδας

Με τη χάρη του θεού και την ευλογία του Σεπτού ποιμενάρχη Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ,πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος ,οι πρώτες απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος.

Μία πενταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον Κακούρη Γρηγόριο ,Διευθυντή της Σχολής και μέλη ,τους Μαυραγάνη Διαμαντή, καθηγητή Βυζαντινής μουσικής ,Πετράτο Γρηγόριο ,καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής ,Ζέρβα Χρήστο ,καθηγητή βυζαντινής μουσικής και Κουμπανάκη Γεώργιο ,καθηγητή βυζαντινής μουσικής. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παραβρέθηκε η κα. Παρθενίου Μαρία .

Η επιτροπή εξέτασε τους σπουδαστές, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν τα διπλώματά τους όλοι με άριστα (10).

Οι σπουδαστές δούλεψαν σκληρά δίπλα στους άξιους καθηγητές της Σχολής ,τους Καρκαλάτο Δημήτριο ,υποδιευθυντή και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Ρούτουλα Κωνσταντίνο, πρωτοψάλτη του Ιερού ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και Χαβιαρλή Ιωάννη λαμπαδάριο του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου , και οι κόποι τους επιβραβεύτηκαν.

Στις εξετάσεις παραβρέθηκε κι η γραμματεία της Σχολής π. Θεόδωρος Στεργίου και Αικατερίνη Πολίτου (πρεσβυτέρα).

Οι μαθητές που εξετάστηκαν ήταν στο Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής οι π. Κων/νος Ξανθόπουλος, Ηλίας Μηναίος, Χρήστος Χουντάλας ,Παύλος Χουντάλας ενώ δίπλωμα βυζαντινής μουσικής πήρε και ο Παναγιώτης Σελίμος.

Περισσότερα Άρθρα

Παναγιώτης Νίκας: Πάνω από όλα είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας (video)

«Συντασσόμαστε με τις αγωνίες όλων των κατοίκων στο Κρανίδι και στο Πόρτο Χέλι, καθώς και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, όσον αφορά τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας μεταναστών, μετά και την εμφάνιση τριών νέων κρουσμάτων. Πάνω από όλα είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας!». Παρέμβαση έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προς […]

Βίδρα Lutra lutra ξέβρασε το κύμα στην άσφαλτο Νέας Κίου-Μύλων

  Μια βίδρα η οποία ήταν χτυπημένη ξέβρασε το κύμα στην άσφαλτο στην παραλιακή Ν.Κίου -Μύλων ανήμερα των Χριστουγέννων.   Βίδρα Επιστημονικό όνομα: Lutra lutra Περιγραφή H ευρασιατική βίδρα είναι θηλαστικό που ζει στα γλυκά νερά και συγγενεύει με το κουνάβι. Είναι, επίσης, γνωστή ως ευρωπαϊκή βίδρα, κοινή βίδρα, βίδρα του Παλαιού Κόσμου, αλλά και […]