18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ορκωμοσία των νέων βουλευτών

 

Ορκίσθηκαν σήμερα, οι βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Τη συνεδρίαση διηύθυνε ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του προσωρινού Προέδρου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Ιεράς Συνόδου.

Ακολούθησε η ορκωμοσία των τριών μουσουλμάνων βουλευτών στο Κοράνι και αμέσως μετά η ορκωμοσία όσων βουλευτών επιθυμούσαν πολιτικό όρκο.

Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου  θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 10:30, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Προέδρου του Σώματος.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης : Κι αν στην Μεσόγειο παίζονται πρωτίστως συμβολισμοί;

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Όχι και τόσο ηρωική ή εθνεγερτική (όπως το απαιτούν οι περιστάσεις) αλλά τέλος πάντων, ας την κάνουμε για τις ανάγκες της ανάλυσης. Ας δούμε αυτή την υπόθεση ως το χείριστο σενάριο που κανείς μας δεν θέλει, ούτε επιδιώκει. Ας πούμε λοιπόν ότι εμείς θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε στην τουρκική πολιτική […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Κάτι δικό τους, δεν θα πουν επιτέλους;

Ε λοιπόν, σας το λέω ευθέως. Βαρέθηκα πια θανάσιμα να βλέπω τους ΣΥΡΙΖΑίους να αντιγράφουν το παλιό Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και να πιστεύουν ότι έτσι θα κάνουν καριέρα. Τι μ’ έπιασε, θα αναρωτηθείτε. Ε μα πώς; Ως τώρα έβλεπα τον Τσίπρα να προσπαθεί να μεταμορφωθεί σε Ανδρέα, την Κουμουνδούρου σε παλιά Χαριλάου Τρικούπη, αλλά να βλέπω […]