20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο αντιδήμαρχος Αρ. Μπίμπας απαντά για την επικινδυνότητα στην πρόσβαση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου λόγω ελλιπούς σήμανσης και μη υπάρχουσας διαγράμμισης

Ως νέος ο οποίος επέλεξα να προσφέρω και να εργαστώ για το καλό του τόπου μας και των πολιτών του, οφείλω και πρέπει να παραθέσω κάθε αλήθεια, για οποιοδήποτε θέμα παρουσιάζεται ή εσκεμμένα κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν με σκοπιμότητα ή δόλο.

Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται η επικινδυνότητα στην πρόσβαση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου λόγω ελλιπούς σήμανσης και μη υπάρχουσας διαγράμμισης.

Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος και για θέματα Παιδείας, γνωρίζοντας πολύ καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα, το προ 20ετίας πρόβλημα, το οποίο βίωσα και εγώ στα μαθητικά μου χρόνια, συνεργάστηκα άριστα με την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ώστε από τις ενέργειες που ξεκίνησαν τον Νοέμβρη του 2019 τοποθετήθηκαν με βάση την σχετική μελέτη στις αρχές του 2020 επιπρόσθετα νέα σήματα για την αυξημένη προσοχή των διερχομένων οχημάτων.

Για του λόγου το αληθές, για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις ώστε άμεσα να υλοποιήσουμε την όσο το δυνατόν ασφαλή λύση για τους μαθητές και τους διερχόμενους από το σημείο πολίτες.

Στο δημοσίευμα της Τετάρτης 22.07.2020 η Δημοτική Αρχή «είχε ήδη απαντήσει» με το Δελτίο Τύπου της Παρασκευής 10.07.2020 όπου αναφέρεται κατά γράμμα στην αναρτηθείσα σύμβαση με τίτλο «Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Λοιπές Δράσεις» στις εργασίες που θα εκτελεστούν μεταξύ άλλων και εργασίες σήμανσης σε όλα τα σχολεία της επικράτειας του Δήμου Ερμιονίδας, όπως οριζόντια σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με μόνιμους ανακλαστήρες «μάτια γάτας», διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή και κατακόρυφη σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με την τοποθέτηση των πινακίδων αναγγελίας κινδύνου Κ-16 «Κίνδυνος λόγω συχνής κίνησης παιδιών», μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος το οποίο οι Υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας εξασφάλισαν.

Η Δημοτική Αρχή είναι εδώ, δίπλα στους πολίτες για την επίλυση κάθε προβλήματος που χρονίζει και για την δημιουργία υποδομών προς όφελος πρωτίστως των πολιτών.

Η Δημοτική Αρχή δεν ακολουθεί τα γεγονότα, προηγείται αυτών.

Ο Αντιδήμαρχος

Αριστείδης Α. Μπίμπας

Περισσότερα Άρθρα

Λειτουργία Λαϊκής Αγοράς Ναυπλίου την Τετάρτη 9/6/2021

Σε συνέχεια της  ΚΥΑ 35169/5-6-2021  ( ΦΕΚ 2366/ τ.Β΄)  στη λαϊκή αγορά της κοινότητας  Ναυπλίου  την Τετάρτη  9  Ιουνίου  2021 θα δραστηριοποιηθούν οι κάτωθι πωλητές : ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ) ΑΡ. ΘΕΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΩΛΗΤΗ   1 ΔΙΑΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 2 ALIKIAN TOMOR ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 3 ΔΑΪΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 4 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 5 […]

Γ. Μανιάτης: «Οι ΖΟΕ ταλαιπωρούν ακόμη την Αργολίδα με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ»

1. Το 2014 ήταν έτος – σταθμός για την κατάργηση των ΖΟΕ της Αργολίδας που για δεκαετίες την ταλαιπωρούν. Με βάση την αρνητική εμπειρία μας από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει σε πάνω από 150 επιχειρήσεις της Αργολίδας η ύπαρξη των ΖΟΕ, πήραμε μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία στα μέσα του 2014. Με υπογραφή μου, ως […]