18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Μανιάτης στη Ρώμη για τις κοινωνικές ανισότητες και το μέλλον της Ευρώπης

Ο Γιάννης Μανιάτης στη Ρώμη, συμμετέχει στο 6o Mercator European Dialogue, μαζί με 60 βουλευτές από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, ειναι τα υπαρξιακά διλήμματα της Ένωσης, ο λαϊκισμός και το προσφυγικό, η λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ψηφιακή Εποχή, η πολυδιάστατη κρίση που σαρώνει όλες τις μέχρι τώρα βεβαιότητες των ευρωπαικών κοινωνιών.

Ο κ.Μανιάτης στις παρεμβάσεις του αναφέρεται στην ανάγκη δραστικών απαντήσεων από τις ευρωπαικές πολιτικές, στα θέματα της αποτυχίας του συστήματος, της κοινωνικής συνοχής, του απομονωτισμού των ανθρώπων, του κατακερματισμού των κοινωνιών, των οικονομικών αδικιών απο τη φοροαποφυγή στους φορολογικούς παραδείσους.

Περισσότερα Άρθρα

Φωτιά σε δύο ιστιοφόρα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας

Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο ιστιοφόρα, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, το πρωί του Σαββάτου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ένα ιστιοφόρο, από άγνωστη αιτία, στην πύλη 7 και γρήγορα επεκτάθηκε και στο άλλο, που ήταν σε κοντινή απόσταση. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 1 πυροσβεστικό πλοιάριο. Και τα δύο ιστιοφόρα βρίσκονταν στην […]

Ανδρέας Πουλάς: Μακροχρόνια έλλειψη φαρμάκων από την ελληνική αγορά

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, κατέθεσε ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας και υπεύθυνος για τα θέματα Υγείας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας. Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής: «Προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η μακροχρόνια έλλειψη […]