18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Ι.Σ.Α. καταδικάζει νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού από συνοδό ασθενούς, στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Οι επαγγελματίες υγείας με προσωπικές θυσίες, σε ιδιαίτερα δύσκολα συνθήκες, προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν για όλους που προσέρχονται στις υγειονομικές δομές αναζητώντας βοήθεια.

Η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε ένα σύστημα υγείας με ελλείψεις προσωπικού, εξαντλητικά ωράρια, χαμηλές αμοιβές, είναι απαράδεκτη. Δεν συνάδει με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας που πρέπει να προσφέρεται στους πολίτες μας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει άμεσα να ασχοληθεί με τις επιθέσεις (λεκτικές, φυσικές) κατά γιατρών και νοσηλευτών, που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοδική τάση, συζητώντας προτάσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Περισσότερα Άρθρα

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΚΠΑ για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους υδατικούς πόρους

Προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπέγραψε η Περιφέρεια της Πελοποννήσου, πάνω στο θέμα του ερευνητικού έργου, που αφορά την κλιματική αλλαγή στους υδατικούς πόρους και στην αειφορική διαχείρισή τους. Για το λόγο αυτό, βρέθηκε στην Τρίπολη ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής δυναμικής, τεκτονικής, εφαρμοσμένης γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών του τμήματος γεωλογίας και γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο περιφερειάρχης δήλωσε […]

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στην Κορινθία

 Συνελήφθη, χθες (10.9.2020) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 29χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) […]