19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο καιρός σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

 

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις επόμενες μέρες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

• Οι άνεμοι θα πνέουν με μέγιστη ένταση τα 6 με 8 και πιθανόν την Τετάρτη και τα 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

• Πτώση της θερμοκρασίας , όχι όμως ιδιαίτερα σημαντική λόγω των νοτιάδων.

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Μέχρι το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακή ενίσχυση των νοτίων ανέμων, που θα φτάσουν στα πελάγη τα 5-6 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ 03-03-2020

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανώς στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 04-03-2020

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο , τα ηπειρωτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ στρεφόμενοι προς το βράδυ σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 05-03-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-03-2020 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 07-03-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο ανατολικό Αιγαίο και από το μεσημέρι της Παρασκευής στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Περισσότερα Άρθρα

Περισσότεροι από 600 οι θάνατοι δημοσιογράφων από τον Covid-19 σε όλον τον κόσμο

Περισσότεροι από 600 οι θάνατοι δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 90 στην Ευρώπη, είναι ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση Press Emblem Campaign (PEC) σχετικά με τα καταγεγραμμένα θύματα του Covid-19 στον δημοσιογραφικό χώρο. Το πλήρες […]

Συναγερμός για την εξαφάνιση 22χρονης στο Χαϊδάρι

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση 22χρονης από την περιοχή του Χαϊδαρίου. Τα ίχνη της Ευαγγελίας Τσιάμη χάθηκαν στις 13 Αυγούστου και το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της στις 14 Αυγούστου, προχωρώντας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καθώς συντρέχουν λόγοι, οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο. Η Ευαγγελία Τσιάμη έχει […]