17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο μεγαλοϊδεαλισμος του Τατούλη και το φιάσκο των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων

Γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

Με πρόσφατη απόφασή της, η Επιτροπή του Άρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ακυρώνει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούν στην έναρξη των διαδικασιών αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την κατασκευή των εγκαταστάσεων των μονάδων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Μια απόφαση που καταδεικνύει πως ο απερχόμενος Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του είναι ανίκανοι να διαχειριστούν ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η διαχείριση απορριμμάτων.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε όμως δεν είναι τυπικό όπως και προσπάθησαν να περάσουν οι άνθρωποι του Τατούλη,είναι ουσιαστικό και πολιτικό αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι υπηρεσία του Υπουργείου εσωτερικών και κατ΄ουσίαν δείχνει και την πρόθεση και θέση του κυβερνώντος κόμματος ως προς τον Πέτρο Τατούλη αλλά και ως προς τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η άμεση αντίδραση και του Γιώργου Δέδε αλλά και ο τρόπος που επέλεξε ο Τατούλης να διαχειριστεί επικοινωνιακά αυτό το φιάσκο. Όπως πάντα λοιπόν και αντί να απαντήσει επί της ουσίας έγραψε ο ίδιος ή η Ντίνα μια δήλωση στον Παπαγγελόπουλο και πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, αντί ως όφειλε να παραδεχτεί πως το διαχειρίστηκε λάθος επέλεξε να μας πει πως όταν ο Δέδες ήταν Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας δεν προχωρούσαν τα έργα και πράσινα άλογα.
Η αίσθηση της υπεροχής και ο μεγαλοϊδεαλισμος τον οδηγούν σε λάθη και η ιστορία έχει αποδείξει ότι άνθρωποι με τα χαρακτηριστικά του Τατούλη δεν μπορούν να αντιληφθούν την επερχόμενη πτώση, η οποία έρχεται με γρήγορους ρυθμούς και θα είναι εκκωφαντική στις προσεχείς εκλογές του Μαϊου.

Περισσότερα Άρθρα

Αίθριος σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα

Σήμερα Κυριακή 23/5 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4, στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 32 βαθμούς Κελσίου. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες […]

Κύμα αγάπης και προσφοράς για τον Λάμπρο Γεωργακόπουλο

Ήταν εντυπωσιακή και πολύ συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο προσκλητήριο για αίμα της οικογένειας του νεαρού ηλεκτρολόγου Λάμπρου Γεωργακόπουλου που το Σάββατο το απόγευμα είχε σοβαρό τροχαίο με την μηχανή του στο Ναύπλιο. Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έσπευσαν να δώσουν αίμα, η προσφορά μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που πλέον δεν συντρέχουν λόγοι για την συνέχιση […]