14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου ξεκινά αύριο στο Ναύπλιο

Ο ATHIOOC είναι ο πλέον δυναμικά ανερχόμενος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου. Έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων ελαιοπαραγωγών απ’ όλες τις χώρες και το σεβασμό σημαντικών κριτών παγκοσμίου βεληνεκούς.

Η 4η διοργάνωσή του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (Athena IOOC), ξεκινά στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 18 Μαρτίου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης θα γίνουν στο Βουλευτικό, κτίριο μεγάλης συμβολικής αξίας που ήταν η 1η Βουλή των Ελλήνων του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η κριτική επιτροπή, την οποία συναπαρτίζουν 20 διεθνούς φήμης δοκιμαστές ελαιολάδου από 12 χώρες θα κληθεί να αξιολογήσει πάνω από 360 έξτρα παρθένα ελαιόλαδα από 14 χώρες: Αλγερία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία, Χιλή και φυσικά Ελλάδα.

Τα ελαιόλαδα βαθμολογούνται σε μία κλίμακα από 65 έως 100 και ανάλογα βραβεύονται ή όχι με χάλκινο, αργυρό, χρυσό ή μεγάλο χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια, τα καλύτερα ελαιόλαδα του διαγωνισμού ―όσα έχουν βαθμολογηθεί από 95/100 και επάνω― δοκιμάζονται εκ νέου για να αναδειχθεί το καλύτερο του διαγωνισμού.

Περισσότερα Άρθρα

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος Έλληνας ηθοποιός, Βασίλης Διαμαντόπουλος

Σαν σήμερα στις 5 Μαΐου 1999, έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος Έλληνας ηθοποιός και δάσκαλος της υποκριτικής, Βασίλης Διαμαντόπουλος. Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1920 στον Πειραιά. Σπούδασε αρχικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης. Στο Θέατρο Τέχνης έκανε […]

Επιστροφή στον… Μεσαίωνα για τον Μπαχτσελί: “Τους εχθρούς μας τους περιμένει η βύθιση και οι κοιλιές των ψαριών”

Σε ένα απίστευτο παραλήρημα προχώρησε ο αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί «η Ελλάδα έχει εχθρική συμπεριφορά» ενώ απείλησε ακόμα πώς «όσοι κάνουν προβοκάτσιες στη θάλασσα τους περιμένει ο πνιγμός». Αναλυτικά η δήλωση του Μπαχτσελί «Η Ελλάδα έχει εχθρική συμπεριφορά. Αλλά όλοι ξέρουν και ο τουρκικός λαός τι κάνει […]