20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στα 91 της έφυγε απο τη ζωή η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν κόρη του Αναστασίου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Το 1951 παντρεύτηκε τον μετέπειτα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο ακολούθησε στο Παρίσι τη δεκαετία του 60.

Χώρισαν το 1972. Αιτία ήταν η δύσκολη συμβίωση, την οποία παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Καραμανλής. Με δωρεά της παραχώρησε την συλλογή του πατέρα της, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Πολλά έχουν γραφτεί για τα αίτια του διαζυγίου, τίποτα όμως από όλα δεν επαληθεύτηκε. Όπως μάλιστα είχε περιγράψει στο News24/7 ο Κώστας Καραμανλής, ο ίδιος είχε δηλώσει πως πικράθηκε πολύ από αυτόν τον χωρισμό και είχε μάλιστα αναλάβει όλη την ευθύνη γι’ αυτόν.

Στις 17 Μαΐου 1973 παντρεύτηκε τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο, του οποίου το όνομα πήρε και χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας.

Περισσότερα Άρθρα

Νέα εκθέματα στο Μουσείο του Π.Λ.Ι.

Το ΠΛΙ, χάρη στη δωρεά της εταιρίας «Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ΑΕ», απέκτησε δυο σπάνιες γυναικείες τοπικές ενδυμασίες, μια από το Γηρομέρι Θεσπρωτίας και την εξαιρετική «φορεσιά με τα άσπρα», νυφική των Πομάκων, από το Λιβάδι Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσει να συντηρήσει άλλες δύο φορεσιές από τη Λέσβο, πατρίδα του χορηγού. Οι φορεσιές θα […]

Γιώργος Γαβρήλος: Η κυβέρνηση οδηγεί τους ΤΟΕΒ και τους αγρότες σε χρεοκοπία

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καλλιεργητές Αργολίδας από την διάθεση και τις τιμές εμπορίας των προϊόντων τους. Τα καλλιεργητικά κόστη έχουν εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα και καμία μέριμνα και πολιτική δεν διαφαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Καμία πολιτική για έλεγχο και μείωση των τιμών στα καλλιεργητικά εφόδια, καμία πολιτική για […]