18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πέθανε μια από τις τρεις γιαγιάδες από τη φωτογραφία- σύμβολο στη Λέσβο

Μια από τις τρεις γιαγιάδες, οι οποίες απεικονίζονται στην φωτογραφία – σύμβολο της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στη Λέσβο, έφυγε σήμερα Τετάρτη από τη ζωή. Η Μαρίτσα Μαυροπούλου πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, οι συγχωριανοί της, θα πουν αύριο το «τελευταίο αντίο» στη Σκάλα Σκαμιάς ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Σαρόγλου « θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους»

Το 2015 η φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη που έδειχνε τρεις ηλικιωμένες Ελληνίδες στη Συκαμιά της Λέσβου να φροντίζουν ένα μικρό παιδί την ώρα που η μητέρα του αλλάζει ρούχα καθώς μόλις έχει φτάσει στο νησί από τα τουρκικά παράλια, είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες  της Λέσβου είχαν δηλώσει ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι».

Για το περιστατικό  και τη φωτογραφία όπως το αφηγήθηκε η Μαρίτσα:

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα»

Περισσότερα Άρθρα

Ανατροπή αυτοκινήτου με υλικές μόνο ζημιές

Εκτροπή αυτοκινήτου σημειώθηκε το απόγευμα στο δρόμο από Πυργέλα προς Λάλουκα. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή οδηγός κινούμενο προς την Αγία Τριάδα, για άγνωστο λόγο ξέφυγε της πορεία του προσέκρουσε σε μικρό τσιμεντένιο στηθαίο και εξετράπη σε χέρσο χωράφι και ανετράπη. Από την ανατροπή ευτυχώς η νεαρή οδηγός για καλή της τύχη δεν […]

Πλούσιο σε μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Τρίπολης

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης για το φετινό καλοκαίρι παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα Πέμπτη 22/6/2023. Μεταξύ άλλων, η κυρία Καρούντζου, είπε: «Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πλούσιο σε μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις. Η πρώτη συναυλία είναι στις 28 Ιουνίου με τον Κώστα […]