17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση Ανδριανού και τομέα Παιδείας της ΝΔ στη Βουλή για τα νέα βιβλία των θρησκευτικών

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός από κοινού με τους άλλους βουλευτές του κόμματος και μέλη του Τομέα κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα νέα βιβλία των θρησκευτικών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική σας συνέντευξη, σχετικά με τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, αναφέρατε πως ο διάλογος με την Εκκλησία έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεστε στην διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή των νέων εγχειριδίων.

Ωστόσο, οι αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματική την ύλη και τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά. Περαιτέρω, αναμένεται ακόμα μία δικαστική απόφαση για τις Υπουργικές Αποφάσεις που εσείς έχετε εκδώσει βάσει του Νέου Προγράμματος Σπουδών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας στον σχεδιασμό της ύλης και της φιλοσοφίας των προς συγγραφή νέων βιβλίων;»

Περισσότερα Άρθρα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Η Δημόσια Υγεία εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης»

Σημεία ομιλίας Ανδρέα Πουλά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας Μετά από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όλα έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχει αναβρασμός, σιωπηλή οργή και για πρώτη φορά ισχυρή αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και […]