19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πελεκάνος: «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στον Οίακα»

Ο Οίαξ Ναυπλίου τα κατάφερε και φέτος και σημείωσε τρίτη σερί άνοδο, αυτήν τη φορά στην Α2, όπου θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του! Ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν και πάλι σημείο αναφοράς της ανερχόμενης δύναμης του μπάσκετ της Πελοποννήσου! Ο πολύπειρος φόργουορντ μαζί με τον Φάνη Κουμπούρα, τον Δημήτρη Παπαντωνίου, τον Σταύρο Γεωργιάδη, τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τα άλλα παιδιά μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο της ανόδου, υπό την καθοδήγηση του Χάρη Κουλουριώτη! Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον Πελεκάνο, που είχε πάρει ρίσκο όταν πήγε στο Ναύπλιο, αλλά εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε και νιώθει να απολαμβάνει το μπάσκετ!

Άλλη μία χρονιά, άλλη μία άνοδος! Πώς νιώθεις;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και μάλιστα διπλά. Διότι με τον Οίακα καταφέραμε να κάνουμε δύο συνεχόμενες ανόδους. Η φετινή άνοδος είναι η πιο σημαντική, γιατί η ομάδα θα αγωνιστεί πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2!

Τελικά, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στον Οίακα;

Το μυστικό της επιτυχίας του Οίακα είναι ότι είμαστε μια οικογένεια. Αυτό οφείλεται στους ανθρώπους της διοίκησης, που σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και την ίδια ενέργεια σε κάθε παιχνίδι. Είναι κινητήριος δύναμη. Γι’ αυτό η επιτυχία φαίνεται και στις προσωπικές σχέσεις. Είμαστε όλοι οι παίκτες μια οικογένεια, μια παρέα εντός και εκτός παρκέ!

Περιμένατε και τη φετινή άνοδο;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Στόχος ήταν να έχουμε μια πολύ καλή πορεία και εμφάνιση σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όμως η σκληρή δουλειά των παικτών, υπό τις οδηγίες του προπονητικού τιμ, απέδωσε καρπούς και αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο, έγινε πραγματικότητα!

Ποια ήταν τα κρίσιμα σημεία της σεζόν; Φοβηθήκατε κάπου, πού πιστέψατε ότι μπορείτε;

Τα κρίσιμα σημεία της σεζόν κατά τη γνώμη μου ήταν τα εκτός έδρας παιχνίδια, δεν μπορούσες να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο σε όποια βαθμολογική θέση και αν βρισκόταν. Γι’ αυτό κάποιες εκτός έδρας ήττες μάς απομάκρυναν προσωρινά από τις δύο πρώτες θέσεις, ναι μεν μας έκαναν να φοβηθούμε, αλλά και να πεισμώσουμε για τις επόμενες αγωνιστικές. Αυτό που με έκανε να μη σταματήσω να το πιστεύω είναι το πάθος μας και η δύσκολη έδρα μας. Ήμουν σχεδόν σίγουρος πως όσα παιχνίδια είχαμε χάσει εκτός, θα καταφέρναμε να κερδίσουμε στο Ναύπλιο. Γι’ αυτό έχουμε και το αήττητο της έδρας μας!

Ο κόσμος δείχνει να έχει αγκαλιάσει την ομάδα. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και το δείχνει γεμίζοντας το γήπεδο σε κάθε εντός έδρας αγώνα, φέτος μάλιστα μας ακολούθησε στα κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια. Νιώθουμε πάρα πολύ όμορφα βλέποντας τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο, μας δίνει παλμό και δύναμη το χειροκρότημά του. Πιστεύω όλη αυτή η συμμετοχή του κόσμου δικαιώνει την προσπάθεια και τον αγώνα που έχουν κάνει οι άνθρωποι της διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια!

Έχεις φτάσει τα 38! Αντέχεις ακόμη μία χρονιά; Θα συνεχίσεις στο Ναύπλιο;

Πιστεύω ότι αντέχω να παίξω όχι μόνον άλλον έναν χρόνο, έχω αρκετά χρόνια ακόμη στο παρκέ ως παίκτης! Θέλω να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στο μπάσκετ και στην ομάδα. Για μένα ο Οίαξ είναι μια ξεχωριστή ομάδα. Από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασαν, έγινα ένα με αυτούς, γίναμε οικογένεια. Θα ήταν το ιδανικότερο να συνεχίσω και του χρόνου στον Οίακα. Αυτά τα δύο χρόνια έχω άριστη συνεργασία με τους ανθρώπους της διοίκησης. Έχω δεθεί με τον κόσμο του Ναυπλίου!

Περιστέρι. Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα για σένα! Πώς είδες τη φετινή πορεία του; Χάρηκες;

Και βέβαια χάρηκα για την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα! Έχει κάνει μια καταπληκτική χρονιά τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Αυτό οφείλεται στον προπονητή του, τον κ. Πεδουλάκη, ο οποίος είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές.

Κλείνοντας, δυο λόγια για τον Μιχάλη Ευαγγελίτση, που ήταν φίλος σου και έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή…

Ο Μάικ μεσολάβησε ώστε να πάω στον Οίακα. Και πιστεύω ότι του αναλογεί ένα κομμάτι της επιτυχίας! Γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων που από φέτος θα βρίσκομαι στο καμπ του, ώστε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να συνεχίσουμε το όραμά του!

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΦΩΣ

Περισσότερα Άρθρα

Αναβάλλεται το παιχνίδι Τρίτωνα – Οίακα Ναυπλίου μετά τα κρούσματα κορονοϊού σε αθλητές του Τρίτωνα

  Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις του Τρίτωνα, ομάδας της Α2 μπάσκετ ανδρών, όταν αθλητής του ενημέρωσε για πιθανά συμπτώματα κορονοϊού. Αμέσως οι παράγοντες του συλλόγου έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις, με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν αρκετά θετικά κρούσματα στις τάξεις της ομάδας όπως η ίδια ανακοίνωσε μέσω της σελίδας της στο Facebook. Ο Τρίτωνας ήταν προγραμματισμένο […]

Ο Σ.Δ.Υ. Αργολίδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Με πολύ δυνατή σύνθεση θα λάβει μέρος στο 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, 9-10 Φεβρουαρίου στο Σ.Ε.Φ., ο Σ.Δ.Υ. Αργολίδας. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε… -Την επανεμφάνιση στους στίβους της Κατερίνας Δαλάκα με την ομάδα 4χ400. -Την Ελπίδα Καρκαλάτου στα 400μ, 200μ και 4χ400 με στόχο την κορυφή. -Την Ειρήνη Γεωργαλά στα 400μ, 200μ και 4χ400μ […]