20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

“Πινγκ πονγκ” ανακοινώσεων για τα απορρίμματα στο Δήμο Ερμιονίδας

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας Ιωάννης Τσαμαδός, απάντησε στα όσα καταμαρτυρούσε στην δημοτική Αρχή η δημοτική σύμβουλος Κέλλη Φωστίνη-Πουλή, σχετικά με την καθαριότητα και πιο συγκεκριμένα τα χύδην απορρίμματα.

Ακολούθησε νέα απάντηση…στην απάντηση της κ.Φωστίνη-Πουλή.

Ο κ.Τσαμαδός στη δική του επιστολή αναφέρει μεταξύ των άλλων:

1)Τα χύδην απορρίμματα είναι συσσωρευμένα σε διάφορα σημεία του Δήμου πλέον και είναι απόβλητα από την εποχή που εσείς ήσασταν στην δημοτική Αρχή. Γι αυτό χρειάσθηκε να προβούμε άμεσα σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την αποκομιδή τους ώστε να προστατεύσουμε την υγεία των δημοτών.

2)Τα απορρίμματα που έχουν απομείνει δεν είναι οικιακά, αν δεν το έχετε αντιληφθεί… Αυτά μαζεύτηκαν από συνεργεία του Δήμου μας. Είναι βαριά αντικείμενα-χόρτα, στρώματα κλπ που χρειάζεται χρήση μηχανικών μέσων για την αποκομιδή τους.

3)Φορτωτής στον Δήμο δεν υπάρχει. Βρίσκεται με διαλυμένη μηχανή σε συνεργείο της περιοχής, από τον περασμένο Μάρτιο που εσείς ήσασταν στην δημοτική Αρχή.

4) Σας υπενθυμίζω ότι εσείς είχατε προσλάβει δύο χειριστές που πληρώνονταν για μήνες χωρίς να λειτουργούν τα μηχανήματα επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου και τους δημότες. Ένα χειριστή για τον φορτωτή που από 27/6 δεν έχει εργασθεί ούτε μια ώρα στο μηχάνημα για το οποίο προσελήφθη και έναν χειριστή για το γκρέιτερ που προσελήφθη από 1/7 και που εργάζεται στο μηχάνημα το τελευταίο 15νθήμερο και αφού εμείς το επισκευάσαμε.

Σας υπενθυμίζω ότι μόνο ένα απορριμματοφόρο του Δήμου λειτουργούσε στις 2/9/2019 που παραλάβαμε τον Δήμο και με αυτό κληθήκαμε να μαζέψουμε όλους τους όγκους των χύδην απορριμμάτων που μας είχατε αφήσει. Τώρα λειτουργούν όλα τα απορριμματοφόρα, αφού εμείς τα επισκευάσαμε και το νοικοκυριό και η κανονικότητα επανήλθε στο δήμο Ερμιονίδας…”

Στην δική της απάντηση η κ.Κέλλη Φωστίνη-Πουλή, σημειώνει μεταξύ άλλων:

– Είσαστε εξαφανισμένοι όλοι οι αιρετοί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, την επόμενη μέρα της εκλογικής σας ήττας τον Μάιο του 2014. Εμείς αντιθέτως τρέχαμε μέχρι την 1η Σεπτέμβρη του 2019. Τα δικά σας απορρίμματα μαζέψαμε το καλοκαίρι του 2014 πριν ακόμα αναλάβουμε τον Σεπτέμβρη του 2014.

– Όσον αφορά τα απορρίμματα χύδην που ήσαν δικά μας όπως ισχυρίζεστε, υπάρχουν φωτογραφίες με ημερομηνίες για όλα τα σημεία που μαζέψαμε και καθαρίσαμε. Ρωτήστε και τους εργαζομένους για την αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι τις 30 Αυγούστου 2019. Κι αυτές οι φωτογραφίες έχουν κατατεθεί στις δύο μηνύσεις που κάνατε στις 26/6/2019, όταν μάλιστα ο Δήμος είχε μόνο τέσσερις εργάτες καθαριότητας

Όσον αφορά την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο ότι δεν μπορέσατε να την κάνετε διότι ευθύνεται η παράταξή μας που έκανε προσφυγή στην απ΄ευθείας ανάθεση είναι ψευδές γιατί η προσφυγή δεν έγινε για την απ΄ ευθείας ανάθεση αλλά για την πλασματική τεχνική έκθεση και τους όρους που έπρεπε να τεθούν στην σύμβαση και αρνηθήκατε.

Όμως σήμερα εσείς δίνετε την απάντηση σε όλους τους Δημότες, μέσα από την επιστολή – απάντησή σας λέγοντας επί λέξη “τώρα αντιληφθήκατε ότι ο ιδιώτης εργολάβος δεν είχε άδεια μεταφοράς απορριμμάτων;”

AΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι δεν προχωρήσατε στην απευθείας ανάθεση και την υπογραφή της σύμβασης γιατί ο εργολάβος ιδιώτης που είχατε επιλέξει δεν είχε άδειες οπότε δεν έχει να κάνει με την προσφυγή. Ποιος είναι ο ιδιώτης εργολάβος που είχατε επιλέξει και τον οποίο δεν κατονομάζετε μέχρι σήμερα;

Περισσότερα Άρθρα

Ανδριανός: Με αίσθημα καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα ψήφισα χθες στη Βουλή την ιστορική ελληνογαλλική συμφωνία

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με αίσθημα καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα, ψήφισα χθες στη Βουλή την ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που έφερε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια. Η χώρα μας […]

Νέος Συντονιστής στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας

Μετά την παραίτηση του Χαράλαμπου Κασίμη από τη θέση του συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας – λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων – ακολούθησαν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και την Κυριακή 7/11/2021 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Συντονιστή. Νέος Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας αναδείχθηκε ο Ανδρέας Χασάπης. Στη θέση της αναπληρώτριας συντονίστριας παραμένει η […]