15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πιο ήπια έφτασε η «Ωκεανίς»- Χιονίζει στη Βόρεια Ελλάδα

Πιο εξασθενημένη φτάνει όπως όλα δείχνουν η κακοκαιρία «Ωκεανίς» παρά τις αρχικές προβλέψεις των μετεωρολόγων για «ιστορικό χιονιά», ωστόσο η ΕΜΥ προειδοποιεί για κατά τόπους έντονα φαινόμενα με βροχή και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ στη Θεσσαλονίκη χιονίζει από τα ξημερώματα.

Με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία “Ωκεανίδα” στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν “κολλημένο” στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες.

Ο ΠΑΟΚ, με ανάρτησή του στο Instagram, παρουσίασε την εικόνα που έχει αυτή την ώρα το γήπεδό του ενόψει και του αυριανού ντέρμπι με τον Άρη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ).

Καθυστερήσεις στις αφίξεις των αεροπορικών πτήσεων σημειώνονται στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα μία πτήση από Λάρνακα δεν προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Αθήνα και καθυστερήσεις παρατηρούνται σε αφίξεις από άλλους προορισμούς, ενώ οι αναχωρήσεις διεξάγονται κανονικά.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβουν, καθώς η χιονόπτωση ξεκίνησε σχετικά αργά. Το πρόβλημα παραμένει η χαμηλή νέφωση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες δρομολογιακές γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10.

Από το πρωί δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το Σάββατο τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση. Οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνια. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές οι οποίες από το βραδύ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 6 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρειας 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία στα πεδινά της Θεσσαλίας και στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ενδεικτικά στην ανατολική Στερεά 300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 400-500 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις το βραδύ στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία από τα βόρειας θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 6 με 7 και το βραδύ 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρειας βορειοανατολικοί 8 με 9 και βαθμιαία τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία από το απόγευμα στα ορεινά-ημιορεινά και από τις βραδινές ώρες στα βόρεια σε περιοχές με χαμηλότερη υψόμετρο . Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και το πρωινές τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 5 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός της Κυριακής

Για την Κυριακή για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως ηπειρωτικά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλίας και τις Σποράδες τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια κυρίως θαλάσσια-παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8, τοπικά 9 και στο Αιγαίο έως 10 μποφόρ με βαθμιαία μικρή εξασθένηση στα βόρεια.Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Η UrbanAct έδωσε στη Νεμέα το νέο της τοπόσημο

Η Νεμέα απέκτησε το νέο της τοπόσημο με την τοιχογραφία που υλοποίησε η UrbanAct στο 2ο Δημοτικό σχολείο της πόλης, με την αναπαράσταση του μύθου του πρώτου άθλου του Ηρακλή με το λιοντάρι της Νεμέας. Το έργο ζωγράφισε ο streetartist Same84 μέσα από την ιδιαίτερη εικαστική του γραφή, ενώ όλο το πρόγραμμα έγινε πραγματικότητα με την αιγίδα και στήριξη […]

Κρήτη: Συνελήφθη 50χρονος γιατρός για σεξουαλική παρενόχληση σε 18χρονο

Στη σύλληψη ενός 50χρονου γιατρού προχώρησαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο, με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος ενός 18χρονου αγοριού, το οποίο θέλησε να κάνει κάποιες ακτινολογικές εξετάσεις. Σε βάρος του γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.