18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Προβολές δύο νέων ντοκιμαντέρ στον Δον Κιχώτη

 

Προβολές δύο νέων ντοκιμαντέρ στον Δον Κιχώτη

 

  • Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες, της Μαριάννας Οικονόμου
  • Ίχνη, ένα ντοκιμαντέρ για τους αγνοούμενους του 1974 στην Κύπρο

Ο Δον Κιχώτης (Καλαμαρά 4, Άργος) φιλοξενεί δύο νέα και πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, που σίγουρα θα εμπλουτίσουν την σκέψη μας και θα προβληματίσουν. Σας προσκαλούμε να τα παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε στις συζητήσεις με τους συντελεστές τους.

  • Την Δευτέρα 2/12 στις 8μμ προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε Τις Ντομάτες” και συζήτηση (μέσω skype) με την σκηνοθέτρια Μαριάννα Οικονόμου.

Σύνοψη:

Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

 

  • Την Κυριακή 8/12 στις 7μμ προβολή του ντοκιμαντέρ “Ίχνη” και συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ Σοφία Ιορδανίδου (έρευνα και παραγωγή) και Λεωνίδα Βατικιώτη (έρευνα και τεκμηρίωση) και .

Σύνοψη:

Σαράντα πέντε χρόνια μετά την παράνομη εισβολή, ένα ντοκιμαντέρ επαναφέρει στο προσκήνιο μια πληγή της Κύπρου που μένει ακόμη ανοιχτή: τους αγνοούμενους του 1974. Στο ντοκιμαντέρ Ίχνη, συγγενείς των αγνοουμένων, δημοσιογράφοι και επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό επαναφέρουν και αναλύουν το ζήτημα των Αγνοουμένων. Δείχνουν ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ναύπλιο: Νέο απορριμματοφόρο πρέσα για την αποκομιδή απορριμμάτων από την παλιά πόλη

Νέο ειδικό όχημα προστέθηκε στον στόλο των απορριμματοφόρων του Δήμου Ναυπλιέων, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης. Το όχημα που προμηθευτικέ ο Δήμος μέσω χορηγίας διαθέτει πρέσα και έτσι μειώνει τον όγκο των συλλεχθέντων απορριμμάτων, είναι μικρό σε όγκο και έτσι η αποκομιδή των απορριμμάτων από τα στενά της […]