19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Προτάσεις Γ. Μανιάτη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Κλιματική Αλλαγή – Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην αναθεώρηση του Συντάγματος, εισηγήθηκα στην Κ.Ο της ΔΗΣΥ, δύο σύγχρονες αναφορές, για την Κλιματική Αλλαγή και την Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Στο άρθρο 24, να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την Κλιματική Αλλαγή και την Προστασία της Βιοποικιλότητας. Ήδη, πριν την υπογραφή στο Παρίσι της Διακήρυξης των Σοσιαλιστικών – Προοδευτικών Ηγετών για την Κλιματική Αλλαγή, από τον Απρίλιο 2014, υπογράψαμε και δημοσιεύσαμε σε ΦΕΚ, την πρώτη Εθνική Στρατηγική Προστασίας της Βιοποικιλότητας.
Στο άρθρο 25, προτείνουμε την προσθήκη ειδικής αναφοράς για τις επιπτώσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, τόσο στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, όσο και στη δίκαιη κοινωνική κατανομή του παραγόμενου πλούτου, με στόχο, την υπεραξία να μην την αποκτούν μόνο οι ελίτ που κατέχουν την πληροφορία και τις εφαρμογές, αλλά το σύνολο της κοινωνίας, καθώς και το σύνολο των κρατών και όχι μόνο οι φορολογικοί παράδεισοι, όπου συνήθως βρίσκεται η έδρα των τεχνολογικών κολοσσών».

Περισσότερα Άρθρα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Απαράδεκτη η απόφαση μείωσης των αποζημιώσεων των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς»

Ερώτηση στη Βουλή συνυπέγραψε ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, σχετικά με τα προβλήματα και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η απόφαση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, για μείωση της αποζημίωσης των αναλώσιμων υλικών προηγμένης τεχνολογίας για τη διαβητική νόσο. Ο λόγος για το  ΦΕΚ 4204 Β/08/08/2022, στο οποίο αναρτήθηκαν οι τιμές των νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων Σακχαρώδη […]

Ο Γιάννης Ανδριανός στηρίζει την Λίνα Μενδώνη

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη: «Η Λίνα Μενδώνη προσφέρει πολλά και σημαντικά στον τομέα του ελληνικού πολιτισμού. Από την περίοδο της θητείας μου στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και μέχρι σήμερα, με τις γνώσεις, την εμπειρία και την εργατικότητα της παράγει ουσιαστικό αποτέλεσμα, […]