17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πρόβλημα στη δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε στη δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” που φιλοξενεί μετανάστες εδώ και αρκετό καιρό.

Κατά την άφιξη μιας ομάδας αφρικανών, πρόσφυγες από τη Συρία αρνήθηκαν να μπουν στο ξενοδοχείο και ο λόγος ήταν πως πληροφορήθηκαν ότι φιλοξενούνται ήδη Σομαλοί.

Δημιουργήθηκε ένταση και κλήθηκε η Αστυνομία,

Σύμφωνα τώρα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ (Χ. Γιαννοπούλου):

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο για την αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.

Ακόμα 111 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από την Μόρια της Λέσβου και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας στην Αργολίδα.

Η υλοποίηση της κατανομής στο 1% του συνολικού πληθυσμού ανά περιφέρεια σε όλη τη χώρα θα βοηθήσει τις περιφέρειες εκείνες που δέχονται ήδη μεγάλο όγκο προσφύγων.

«Θα υπάρξει μία πολύ μεγάλη ανάσα γιατί η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη φάση, η Κεντρική Μακεδονία, είναι αυτή που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση» ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Καράογλου.

«Το νομοσχέδιο ήρθε για τα δεδομένα αρκετά γρήγορα. Τώρα μένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν οι πρόνοιες και οι προβλέψεις του», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Περισσότερα Άρθρα