19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δήμοι της Αργολίδας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Υπουργείο Εσωτερικών

Με δύο Αποφάσεις της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκαν συνολικά 114.426.328,45 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.

Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δεν είναι επιπλέον πρόσθετη επιχορήγηση του Κράτους προς τους ΟΤΑ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά για την αναμενόμενη τακτική 5η δόση από τους ΚΑΠ για το τρέχον έτος.

 

Αναλυτικότερα οι δήμοι της Αργολίδας θα λάβουν (με αλφαβητική σειρά, σε ευρώ):

ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ   424.624,79 

ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ   83.940,41 

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 136.816,04 

ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ  417.993,77

Τα χρήματα σύμφωνα με την απόφαση, προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους, καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές Αποφάσεις του Υπουργείου έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα λάβει 616.509,16 ευρώ, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για την καταβολή αντιμισθίας στα Αιρετά όργανά της.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

4 Απριλίου: Η δόξα του όρκου της νίκης!

Ανακοίνωση του δήμου Ερμιονίδας Αγαπητοί Συνδημότες, Στην γη της Ερμιονίδας μας, γεννήθηκαν παλικάρια που πολέμησαν για την λευτεριά της Πατρίδας. Η συμβολή του τόπου μας, στον αγώνα του ’21, έχει όχι μόνο αναγνωριστεί από την ίδια την ιστορία αλλά και τιμηθεί από την Ελληνική Πολιτεία με κάθε επισημότητα! Στις 4 Απριλίου, γιορτάζουμε ένα ιστορικό γεγονός […]

Η Ομάδα Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας έκοψε την πίτα της

Η Ομάδα Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας έκοψε την πίτα της. Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Σφυρής και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τάσος Τζανής, μίλησαν για το σπουδαίο έργο της ομάδας αυτής και την μεγάλη προσφορά της στο Δήμο.