17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σήμερα το απόγευμα στην Παναγία Ναυπλίου η κηδεία του π. Δημήτρη Καρμανιόλα

Στο Ναό της Παναγίας στο Ναύπλιο που υπηρέτησε για χρόνια η κηδεία του παπα-Δημήτρη Καρμανιόλα.

Η τελετή της εξοδίου ακολουθίας θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγία) στο Ναύπλιο στις 4:30μ.μ.

Η σορός βρίσκεται στο Ναό για προσκύνημα από το πρωί.

Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Δημήτριος Καρμανιόλας γεννήθηκε στην Ασίνη το 1934. Τα εγκύκλια γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του και αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου το 1956. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις  κατά τα έτη 1956-1958.

Νυμφεύθηκε την Ειρήνη Ματζούνη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ευάγγελο και την Χριστίνα. Χειροτονήθηκε Διάκονος  την 29η Ιουλίου 1975 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και Πρεσβύτερος δύο ημέρες αργότερα στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου), συμμαρτυρούντος του μακαριστού επίσης Αρχιμανδρίτη Παύλου Σχοινοχωρίτου.

Υπηρέτησε ως τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου επί 28 συναπτά έτη. Χειροθετήθηκε πνευματικός το έτος 1983 και δικόνησε το λαό του Θεού και με το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Μέχρι τη χειροτονία του, υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης του αριστερού αναλογίου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

Υπήρξε δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού και διηκόνησε το κατηχητικό έργο επί πολλά έτη.

Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός Κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση πάντοτε με υπακοή  προς την Εκκλησία.

.

Περισσότερα Άρθρα

Ιστορίες από το facebook: Τι είπε η Μάγισσα Κλο Κλο για τον Μπαμπινιώτη;

Βασικό θέμα της επικαιρότητας παραμένει το ζήτημα της επίταξης ιδιωτών γιατρών εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με ανάρτησή του στο facebook εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα στην «επίταξη» και την «επιστράτευση», αναφέροντας συγκεκριμένα, πως «δεν μπορούμε να πούμε επίταξη των γιατρών» και συμπλήρωσε «ή θα πούμε […]

Από την Τρίπολη θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου “Βασιλιάς Λεωνίδας”

Ο 3ος ΔΡΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 80 χλμ. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, παράλληλα με τον 8ο ΔΡΟΜΟ ΑΘΑΝΑΤΩΝ Με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως τεχνικών συμβούλων του αγώνα Και την συμμετοχή του Δήμου Τριπόλεως, του Δήμου Σπάρτης και του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης Αγώνας υπεραπόστασης 80χλμ. ΤΡΙΠΟΛΗ – ΣΠΑΡΤΗ Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο […]