15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σεισμός: Δέκα τραυματίες στην Ιταλία – Τρόμος στην Κατάνια τα ξημερώματα

Οι απανωτές δονήσεις που έδινε το ηφαίστειο της Αίτνας που εξερράγη για ακόμη μια φορά πριν λίγα 24ωρα κορυφώθηκαν τα ξημερώματα. Ο σεισμός χτύπησε την περιοχή της πόλης Κατάνια που βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστείου στις ακτές του Ιονίου.

Ο σεισμός σημειώθηκε 03:18 τοπική ώρα (04:18 ώρα Ελλάδος) και βρήκε τους κατοίκους στα κρεβάτια τους.

Σπίτια, εκκλησίες και πολλά κτήρια υπέστησαν ζημιές. Σε πολλές περιπτώσεις άτομα εγκλωβίστηκαν στα χαλάσματα, ωστόσο ο μέχρι τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 10 ελαφρά τραυματίες.

Οι κάτοικοι τα τελευταία 24ωρα ένιωθαν συνεχώς τη γη να τρέμει λόγω της ενεργοποίησης του ηφαιστείου ωστόσο η δόνηση τα ξημερώματα είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ, ικανό να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Περισσότερα Άρθρα

Το πρόγραμμα του λαμπρού εορτασμού του πολιούχου Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου

Στην τελική ευθεία πλέον βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον λαμπρό εορτασμό του πολιούχου Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο με τον εφημέριο του ναού αιδεσιμότατο π. Παναγιώτη Κιντή , τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ρούτουλα , την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ κυρία Μαρία Ράλλη,, συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο. […]

Η εορτή του Ιωάννου του Θεολόγου στο Ναύπλιο

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει τη μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος δημοτικός Ιερός Ναός του Αγίου στην Πρόνοια Ναυπλίου στους πρόποδες του Παλαμηδίου και πλησίον της πυροσβεστικής. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας. Τον εσπερινο τέλεσε ο […]