13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σημάδια αισιοδοξίας στη Γερμανία για τον κορονοϊό – Αποδίδουν τα περιοριστικά μέτρα

Συγκρατημένα αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την απόδοση των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού, εμφανίστηκε σήμερα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, καθώς τα τελευταία στοιχεία υποδεικνύουν εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Ωστόσο ο Λόταρ Βίλερ τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί οι οποίοι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις οδηγίες της πολιτείας και των ειδικών.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, χθες καταγράφησαν 4.062 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 22.672, εκ των οποίων τα 2.809 έχουν θεραπευτεί ενώ 86 έχουν υποκύψει από επιπλοκές της COVID-19.

 Ο κ. Βίλερ διευκρίνισε πάντως ότι ενδεχομένως λόγω του Σαββατοκύριακου να μην έχουν αναφερθεί όλα τα νέα κρούσματα και επιφυλάχθηκε να δώσει πιο ξεκάθαρη εικόνα την Τετάρτη.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δήλωσε έκπληκτος από την εξέλιξη και έκανε λόγο για «θετικές ενδείξεις», αλλά και για απόδοση των μέτρων περιορισμού της κίνησης και της επαφής των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που νοσηλεύονται, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 45 έτη, ενώ των θυμάτων τα 82 έτη.

Το 57% των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό είναι άνδρες. Αναφερόμενος στο υγειονομικό προσωπικό, ο κ. Βίλερ ανακοίνωσε ότι στο εξής, όταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής διαπιστώνεται θετικός στον ιό και υπάρχει έλλειψη προσωπικού, θα παραμένει σε καραντίνα επί επτά, αντί 14 ημερών, ή ακόμη και καθόλου.

Ο γερμανός επιστήμονας δήλωσε ακόμη ότι το ποσοστό των πολιτών που τηρούν τις οδηγίες της πολιτείας αυξάνεται συνεχώς, αλλά επισήμανε ότι «υπάρχει δυστυχώς ακόμη απόσταση μεταξύ της θεωρίας και της πράξης».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Περισσότερα Άρθρα

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου μάζεψαν πλαστικά καπάκια για την δράση συλλογής & ανακύκλωσης με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου (ως σημείο συλλογής) μάζεψαν πολλά πλαστικά καπάκια για την δράση συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών πωμάτων με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. Ανάμεσα στα 16 αμαξίδια που έχουν ήδη δοθεί από την δράση, το Νοσοκομείο Ναυπλίου έχει παραλάβει ήδη δύο (2) για την εξυπηρέτηση του κοινού. Συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στο εξαιρετικό […]

Γυναίκα ξάπλωσε στις ράγες και διαμελίστηκε από αμαξοστοιχία

Τη ζωή της απώλεσε με τραγικό τρόπο το μεσημέρι της Τετάρτης, μια 46χρονη γυναίκα η οποία διαμελίστηκε από αμαξοστοιχία που εκτελούσε τη διαδρομή Θεσσαλονίκη- Αθήνα. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα κοντά στον σταθμό του Κρυονερίου Αττικής, με την άτυχη γυναίκα να βρίσκεται ξαπλωμένη στις ράγες, θέλοντας προφανώς ν’ αυτοκτονήσει όπως εκτιμούν οι Αρχές, και να […]