18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σοκ στη Γαλλία: Πέθανε ο πρώην υπουργός Πατρίκ Ντεβετζιάν από κορονοϊό

Ο πρώην υπουργός και προσωπικότητα της γαλλικής δεξιάς, Πατρίκ Ντεβετζιάν, πέθανε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εξαιτίας των συνεπειών του κορονοϊού, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου του εκλιπόντος.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ενός Γάλλου πολιτικού αυτού του επιπέδου συνεπεία του κορονοϊού.

Ο Πατρίκ Ντεβετζιάν, 75 ετών, που είχε διαγνωστεί θετικός στην Covid-19 και ήταν πρόεδρος του διαμερισματικού συμβουλίου της Ο-ντε-Σεν, στην περιοχή του Παρισιού, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση την Τετάρτη σε νοσοκομείο του διαμερίσματος.

Την Πέμπτη, είχε αναφέρει σε ένα τουίτ ότι «επλήγη από την επιδημία» και ότι αισθάνεται «κουρασμένος αλλά σταθεροποιημένος».

Γιος Αρμένιου πρόσφυγα που έφθασε στη Γαλλία το 1919, ο Πατρίκ Ντεβετζιάν είχε σπουδάσει νομικά, ήταν παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Δεδηλωμένος αντικομμουνιστής, πέρασε κατά τη νεότητά του από την ακροδεξιά προτού ενταχθεί στη συνέχεια στις τάξεις της δεξιάς και στο στενό περιβάλλον του πρώην αρχηγού του κράτους Νικολά Σαρκοζί.

Ο θάνατός του προκάλεσε πολλές σήμερα αντιδράσεις στον γαλλικό πολιτικό κόσμο, που απέτισε φόρο τιμής στην προσωπικότητα και την καλλιέργεια αυτού του πρώην υπουργού του Ζακ Σιράκ και του Νικολά Σαρκοζί. Ήταν πρόεδρος του διαμερίσματος Ο-ντε-Σεν από το 2007, στο οποίο είχε διαδεχθεί τον Νικολά Σαρκοζί.

Περήφανος για την αρμενική καταγωγή του, ο Πατρίκ Ντεβετζιάν δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την αναγνώριση της γενοκτονίας και την πρόοδο της Αρμενίας.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (17.6.2020) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης. Εξιχνίαση μίας περίπτωσης κλοπής Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, […]

Συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία Δήμου Ναυπλιέων και την Παιδική-Εφηβική Χορωδία του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού << Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ>>θα πραγματοποιήσει “ΣΥΝΑΥΛΙΑ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο Μίκη Θεοδωράκη” Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15-7-2020 στις 21:00 στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ναύπλιο. Στο πιάνο θα συνοδέψει τις χορωδίες η Δήμητρα Σαγκιώτη. Διευθύνει […]