22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στην ¨καραντίνα¨ο Τατούλης και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας

Η εικόνα στην κοπή πίτας στο Διοικητήριο μιλάει από μόνη της. Ο περιφερειάρχης μαζί με τους υποψηφίους στις πρώτες σειρές, μετά μια «υγειονομική ζώνη» μερικών σειρών άδειων καθισμάτων και στο βάθος στα τελευταία καθίσματα οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι δείχνουν ότι αναγκαστικά συμμετέχουν στην… παράσταση.

Η απόσταση που τηρείται αποτυπώνει με ακρίβεια το χάσμα που χωρίζει πολιτική με υπηρεσιακή ηγεσία. Δείχνει επιπρόσθετα την ανάγκη για αποστασιοποίηση μιας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν και χθες, θα είναι και αύριο και βλέπουν ξεκάθαρα ότι στις πρώτες θέσεις σε μερικούς μήνες δεν θα βρίσκεται σχεδόν κανένας από τους προχθεσινούς… γραβατωμένους.

Η ηγετική ομάδα Τατούλη έχει εμφανή αδυναμία να συγκεντρώσει και να μιλήσει σε προεκλογικό ακροατήριο και προσπαθεί να κάνει προεκλογικές…περατζάδες χρησιμοποιώντας εκδηλώσεις και πρωτοχρονιάτικες πίτες. Σε μια σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την προχθεσινή, στην πίτα δίπλα στους έχοντες θεσμικό ρόλο περιφερειάρχη αντιπεριφερειάρχες, παρουσιάζονται και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού. Ολοι μαζί και μεταξύ τους μετριούνται και βλέπουν πως νικούν! Ενας προεκλογικός θίασος που δίνει την ίδια παράσταση αυτοδοξαζόμενος και αυτοθαυμαζόμενος. Οι αποστάσεις ασφαλείας και οι «υγειονομικές ζώνες» που κρατούν όμως όλοι οι υπόλοιποι άλλα δείχνουν και τα σημάδια καλό είναι να τα λαμβάνουν όλοι υπόψη τους.

Η προεκλογική εκστρατεία με συμμετοχή σε πίτες, χορούς, γάμους, κηδείες και βαφτίσεις, διανθισμένες με υποσχέσεις κάθε μορφής έχει κλείσει τον κύκλο της ειδικά για όσους κάνουν χρόνια μόνο αυτό. Η επανάληψη του ίδιου έργου γίνεται κουραστική, ενώ το αναμάσημα των ίδιων υποσχέσεων οι οποίες κατά βάση μένουν ανεκπλήρωτες, ενοχλεί και εξοργίζει. Οι πολίτες έχουν καταλάβει πολύ περισσότερα από όσα ορισμένοι νομίζουν. Η μετατροπή των εκδηλώσεων σε προεκλογικές φιέστες δεν πρόκειται να σώσει κανέναν. Η πολιτική της εικόνας, του βερμπαλισμού και των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα κλείνει τον κύκλο της μαζί με τους πολιτικούς κύριους εκφραστές του συγκεκριμένου είδους. Τα σημάδια είναι κάτι περισσότερο από ορατά για όποιον θέλει να τα δει από τώρα και δεν χρειάζεται να περιμένει το Μάιο.

panagopg@gmail.com

https://www.eleftheriaonline.gr/

Περισσότερα Άρθρα

Διάψευση του Χρήστου Πετσέλη για μεταφορά σκουπιδιών από την Ερμιονίδα στο Άργος

  Λόγω αναληθών δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν αναγκάζομαι ως αρμόδιος αντιδήμαρχος στο θέμα καθαριότητας  να διαψεύσω κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται για μεταφορά σκουπιδιών από την Ερμιονίδα στο Άργος .Ο Δήμος Άργους Μυκηνών αναμένει την ολοκλήρωση του εργοστασίου για την διαχείριση των απορριμμάτων στη θέση Γκριμάρια και δεν εμπλέκεται σε καμία υπόθεση τέτοιου είδους. Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος […]