13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στη Λιβαδειά τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως, στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου, στην Πόλη της Λιβαδειάς.

Η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ενημερώνει ότι:

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ε.έ., και ώρα 6.00 μ.μ., υποδεχθήκαμε με κάθε λαμπρότητα, κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο, τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον προαύλιο χώρο του ναού .

Αμέσως μετά την υποδοχή των ιερών λειψάνων ακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία, παρουσία πλήθους κόσμου, απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, σχετική με τον πολυτάραχο βίο και την μαρτυρία του Αγίου Λουκά του ιατρού.

Στη συνέχεια εψάλη η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου.

Στο τέλος του Εσπερινού, λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την έμπρακτη αγάπη του προς το Πρόσωπό του αλλά και τον λαό της Βοιωτίας, κομίζοντας αυτό τον πνευματικό θησαυρό στην πόλη μας, σε μία δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών της επαρχίας μας.

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας έως και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου (ημέρα μνήμης του Αγίου Ρηγίνου). Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες με αποκορύφωμα την Πανήγυρη του Αγίου μας.

Περισσότερα Άρθρα

Αρκούδα γκρίζλι σκότωσε ξεναγό του πάρκου Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ

Αρκούδα γκρίζλι σκότωσε ξεναγό του πάρκου Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ Ένας ξεναγός που εργαζόταν σε Εθνικό Δρυμό στην Μοντάνα των ΗΠΑ έχασε τη ζωή του με βίαιο τρόπο, μετά από την επίθεση που δέχθηκε από μια αρκούδα γκρίζλι. Ο 40χρονος Τσαρλς Μοκ απολάμβανε το Σάββατο μερικές στιγμές χαλάρωσης, ψαρεύοντας μόνος του στις παρυφές του πάρκου Γέλοουστοουν, […]

Γιώργος Μανινής: Ήταν όλοι εκεί!

Ήταν όλοι εκεί! Ο Δήμαρχος, οι τρεις βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι της ΚΕΔΑΜ και της ΑΡΓΩ ΑΕ και άλλων Νομικών προσώπων και Συλλόγων, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής της Φρουράς Ναυπλίου, οι λιμενικές αρχές, ο Αντιναύαρχος […]