12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου θα γίνονται εμβολιασμοί παιδιών έως 2 ετών με προσυνεννόηση

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η οποία, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κατέληξε στις εξής συστάσεις:

1) Να γίνει χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας έως 2 ετών. Aυτό είναι  ιδιαιτέρως απαραίτητο για «τα εμβόλια πρώτης προτεραιότητας»:
Διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη
Πολιομυελίτιδας
Αιμοφίλου της ινφλουέντσας
Πνευμονιοκόκκου
Ερυθράς, παρωτίτιδας, ιλαράς (MMR)
Μηνιγγίτιδας

Στη ΝΜ Ναυπλίου οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται στο ιατρείο Εμβολιασμών. Τα παιδιά θα εμβολιάζονται σε καθορισμένη ημερομηνία και ώρα (ΡΑΝΤΕΒΟΥ), ώστε «η ανθρώπινη επαφή στην αίθουσα αναμονής να περιορίζεται στο ελάχιστο.

3) Το παιδί πρέπει να συνοδεύεται μόνο από έναν γονέα στο ιατρείο όπου θα γίνει ο εμβολιασμός.

4) Για τα παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών, τα εμβόλια μπορούν να καθυστερήσουν. Μετά τα 2 έτη γίνονται οι επαναληπτικές (αναμνηστικές) δόσεις των εμβολίων. Αυτές θα προγραμματιστούν εκ νέου, καθώς θα γίνουν μετά το πέρας των μέτρων για τον κορονοϊό.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ:
2752361163

Μ’ εκτίμηση
Γεωργία Παναγοπούλου
Συντ. Δ/ντρια Παιδιατρικής
Δ/ντρια Ιατρ. Υπηρεσίας ΝΜ Ναυπλίου

Περισσότερα Άρθρα

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε καλώδια από στύλους της Δ.Ε.Η.

  Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων από στύλους της Δ.Ε.Η. προς τα αγροκτήματα ημεδαπών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (10.5.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας (1) 38χρονος […]

Οδηγός για την καταβολή επιδομάτων σε ανέργους και εργαζομένους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

  Όλο το χρονοδιάγραμμα καταβολής των επιδομάτων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Αναλυτικά η οικονομική ενίσχυση: – Αρχίζει από σήμερα η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα 73.000 μακροχρόνια άνεργοι, ποσοστό άνω […]