14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στον Άγιο Λουκά ξεναγήθηκαν από τον Μητροπολίτη Αργολίδας οι μαθητές της Τουριστικής Σχολής Άργους

Συνεχίζουν τις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις οι μελλοντικοί τουριστικοί πράκτορες της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελ/σου (Άργους) στο πλαίσιο του μαθήματος Ελληνικός Πολιτισμός της ειδικότητας Τουριστικό Πρακτορείο ( Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό).

Οι εκπαιδευόμενοι-νες μελλοντικοί Τουριστικοί Πράκτορες με συνοδεία των καθηγητριών τους κα Καραβάνου Αννας, κα Καραναγνώστη Αικατερίνης και του Δ/ντή της σχολής επισκέφθηκαν την Παρασκευή στα Πυργιώτικα τον ιερό ναό του Αγίου Λουκά ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας.

Οι μαθητές είχαν την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να ξεναγηθούν και να αντλήσουν πληροφορίες από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ.Νεκτάριο σχετικά με τον ναό και την κατασκευή του αλλά και τον μουσειακό χώρο αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας υποδέχτηκε την σχολή μας και τους μαθητές και μας ανέλυσε όλο το έργο του Αγίου από τα συγκεντρωμένα προσωπικά στοιχεία του στον μουσειακό χώρο του ναού παρουσιάζοντας σταδιακά την ζωή του Αγίου Λουκά μέχρι τον θάνατό του.

Εντυπωσιασμένοι από την ξενάγηση αλλά και τις πληροφορίες ευχαριστούμε θερμά το Μητροπολίτη μας για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και τις πολύτιμες πληροφορίες του. Την εκπαιδευτική χρονιά 2019-2020 λειτουργεί στην Τουριστική Σχολή νέα ειδικότητα “Τεχνικός Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό”- Τεχνικός Τουριστικού γραφείου.

Η ειδικότητα δημιουργεί στελέχη, πλήρως καταρτισμένα, στο τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Οι απόφοιτοι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία οδηγεί σε Πτυχίο Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5, κατόπιν συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να απασχοληθούν σε όλο το φάσμα της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών γραφείων, τουριστικών οργανισμών, τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων οργάνωσης συνεδρίων και μεταφορικές επιχειρήσεις.

Για το ΙΕΚ Κων/νος Καχριμάνης – Δ/ντής

Περισσότερα Άρθρα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια. Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση […]