22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στροφή Καμμένου: Θέλει συναινετικό διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως προπαρασκευαστικό αλλαγής στάσης χαρακτηρίζεται το tweet του Πάνου Καμμένου καθώς αυτή την φορά υποστηρίζει πως «θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποσύρει τις προηγούμενες δεσμεύσεις του σύμφωνα με τις οποίες θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία αμέσως μετά την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή των Ελλήνων. Επιχειρεί δε να μεταφέρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο ωστόσο ουδέποτε στο παρελθόν είχε δώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Panos Kammenos@PanosKammenos

Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό

192 people are talking about this

Του tweet προηγήθηκε η τεταμένη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ όπου ο Πάνος Καμμένος δεν κατάφερε να αποσπάσει την έγκριση της πλειοψηφίας των στελεχών του για να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Οι παριστάμενοι υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ δεν έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στον Πάνο Καμμένο να «διατάξει» την παραίτησή τους από την κυβέρνηση όταν (και αν) η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει προς κύρωση στη Βουλή, κατηγορώντας παράλληλα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ευθύνεται γιατί με τους χειρισμούς του οδήγησε το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος σε συνομιλίες του υποστηρίζει: «Δεν ζήτησα εξουσιοδότηση» και αρνείται τις πληροφορίες που διακινούνται από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πάντως, βουλευτές που μετείχαν στην συνεδρίαση της ΚΟ επιμένουν πως ο κ. Καμμένος  ζήτησε έγκριση με σκοπό να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να συνεννοηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποχωρήσουν όλα τα στελέχη και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που μετέχουν στην κυβέρνηση και παράλληλα να ζητήσει την δέσμευση του πρωθυπουργού πως δεν θα τους επαναφέρει σε υπουργεία ή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπήρξε έντονη αντίδραση από τα στελέχη που μετείχαν στην συνεδρίαση τα οποία εκτός από την επι της ουσίας διαφωνία τους με την πρόταση εξήγησαν ότι το ζήτημα πρέπει να επανατεθεί όταν θα υπάρξει απαρτία. Ειδικότερα, υπογράμμισαν ότι από την συνεδρίαση λείπει η κυρία Ελενα Κουντουρά, η κυρία Μαρία Χρυσοβελώνη και ο κ. Τέρενς Κουίκ. «Δεν έχει υπάρξει απόφαση και ανακοίνωση διαγραφής τους εκτός αν τους έχεις διαγράψει και δεν μας το λες» φέρεται να ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

Πότε θα συναντηθεί με τον Τσίπρα

Το πολυθρύλητο τετ – α – τετ Τσίπρα-Καμμένου δεν θα γίνει σήμερα Παρασκευή. Το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συναρτάται από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνταγματικών τροποποιήσεων με την υπερψήφιση του νέου συντάγματος της FYROM, κάτι που ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα στα Σκόπια. Συνεργάτες του Πάνου Καμμένου λένε πάντως ότι η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον πρωθυπουργό δεν θα γίνει ούτε το Σαββατοκύριακο αλλά μετά την έλευση στην Αθήνα του τελικού  κειμένου των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια και της κατάθεσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Περισσότερα Άρθρα

Διολίτσης κατά Μαλτέζου για το θέμα των χυμοποιείων

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΑΡΜ, Πέτρου Διολίτση αναλυτικά:   «Η ΔΕΥΑΑΡΜ επιθυμεί οι βιομηχανίες να λειτουργούν νόμιμα! Την αρμοδιότητα για την διατήρηση των αδειών των χυμοποιείων την έχει ο κ.Αντιπεριφερειάρχης.   Η ΔΕΥΑΑΡΜ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων απόρριψης λυμάτων με τα χυμοποιεία τα οποία και ρυπαίνουν τον Αργολικό […]