15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση για τον υδροβιοτοπο Νέας Κίου με τον Αντιπεριφερειαρχη Αργολίδας

Την Τρίτη 25/2/2020 εκπρόσωποι των φίλων του υγρότοπου Ναυπλίου – Ν Κίου- Κιβερίου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Μαλτέζο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της προστασίας και ανάδειξης της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου- Ν. Κίου- Κιβερίου καθώς και τα προβλήματα με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και των πυρηνελαιουργείων.

 

Κατέθεσαν υπόμνημα, το οποίο έχει σταλεί από τον Οκτώβριο του 2019 σε όλους του φορείς που εμπλέκονται στα θέματα προστασίας του υγρότοπου και μέχρι σήμερα δεν έχει σταλθεί καμία απάντηση.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης στάθηκε θετικός στις προτάσεις και δήλωσε ότι θα εξετάσει την υλοποίηση της ερευνητικής εργασίας του Μετσόβειου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) για την παραλιακή ζώνη σε συνδυασμό με τη μελέτη για τον Ερασίνο ποταμό.

 

Υ.Γ. Το υπόμνημα είχε σταλεί και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία (Φεβρουάριος2019), αλλά και τότε δεν υπήρχε καμία απάντηση

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Στην ”ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ και η εκπαιδευτικός ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΗ

Ως κάτοικος Ναυπλίου και εκπαιδευτικός συμμετέχω ενεργά εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορους σχολικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς συλλόγους. Μέσα από τη συνεργασία και την εθελοντική προσφορά που αναπτύσσω, θέλω να συμβάλλω αποτελεσματικά και στην ευημερία των συμπολιτών μου. Αυτή η δραστηριοποίηση και η ενασχόλησή μου με ζητήματα που αφορούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, με […]

Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή: «Να υλοποιηθεί το έργο για την Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου»

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού  ο Ανδρέας Πουλάς με την οποία ζητά την άμεση υλοποίηση του έργου για την Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου επισυνάπτοντας την σχετική ανοικτή επιστολή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς: ΑΝΑΦΟΡΑ Προς […]