17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Κυβέρνησης- Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης «κλείδωσε» το ραντεβού μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στη συνάντηση, πέρα από τον κ. Αραχωβίτη, θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στο διάλογο» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης και συμπλήρωσε:

«Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας».

«Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στη διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή» συμπληρώνει και τονίζει «ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής».

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τονίζει:

“Στο πλαίσιο της “εξόδου από τα μνημόνια” και της “ανάκαμψης της οικονομίας”, τα οποία επικαλούμενη η κυβέρνηση ψήφισε στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 κονδύλι 1,1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο, ή για επιστροφή φόρου καυσίμων σε μερικές δεκάδες εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές, αεροπορικές εταιρίες, την καλούμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων”.

Περισσότερα Άρθρα

Παναγιώτης Ψυχογυιός: Τιμή και μεγάλη ευθύνη η επανεκλογή μου στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συντρόφους και στις συντρόφισσες από όλη την Ελλάδα που με τίμησαν με την ψήφο τους, και με επανεξέλεξαν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Η τιμή αλλά και η ευθύνη για το μέλλον είναι ακόμα μεγαλύτερη την στιγμή που μετά το πέρας της καταμέτρησης κατέλαβα την 17η θέση, ανάμεσα […]

Αποτελέσματα των προσλήψεων για τις σχολικές καθαρίστριες στους Δήμους της Αργολίδας

Ανακοινώθηκαν από τους Δήμου της Αργολίδας οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων για την πρόσληψη Σχολικών Καθαριστριών. Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά Δήμο της Αργολίδας παρακάτω: Δήμου  Άργους Μυκηνών ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΔΩ Δήμου Ναυπλιέων ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΕΔΩ Δήμου Ερμιονίδας ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ :ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΑ […]