17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων

Τη συμφωνία που επετεύχθη για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε καταστροφές (rescEU) παρουσίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον κ. Στυλιανίδη τόνισε πως «έχετε δώσει το δικό σας αποτύπωμα σε πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, τη ζωή των ανθρώπων και ως προς την πολιτική προστασία και ως προς τα μεγάλα θέματα των μεταναστευτικών ροών, αλλά βεβαίως έχετε δώσει και το δικό σας αποτύπωμα στη γενικότερη συζήτηση που γίνεται για το μέλλον της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό».

Ο κ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στη συμφωνία για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε καταστροφές, υπογράμμισε πως πρόκειται για «μια ιστορική συμφωνία που ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ε.Ε. Με τη συμφωνία αυτή θα υπάρξει ενίσχυση των ευρωπαϊκών ικανοτήτων αντίδρασης και στήριξη της πρόληψης καταστροφών και της ετοιμότητας αντιμετώπισής τους».

Ακολούθησε κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά την οποία υπήρξε ανταλλαγή απόψεων των βουλευτών με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων για την πρόταση αναβάθμισης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Όλγα Γεροβασίλη, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Ιωάννης Ταφύλλης.

Περισσότερα Άρθρα

Ολόκληρη η επιστολή Μίκη Θεοδωράκη για το Μακεδονικό: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα

Να μην προχωρήσουν στο «έγκλημα» της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως τη χαρακτηρίζει, καλεί τους Ελληνες βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης, με ανοιχτή επιστολή του, που δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο». Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας […]

Νέλσον Μαντέλα: Σύμβολο του αγώνα για ελευθερία και ισότητα

Ο Νέλσον Μαντέλα έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του 20ού αιώνα ως μαχητής εναντίον του τελευταίου ρατσιστικού καθεστώτος στον δυτικό κόσμο. Εμβληματική μορφή του αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, φυλακισμένος για 27 χρόνια προτού γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής στις πρώτες εκλογές χωρίς φυλετικούς διαχωρισμούς. Ο Μαντέλα γεννήθηκε […]