15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία

Συνελήφθησαν, χθες (23.3.2019) το μεσημέρι, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, δύο ημεδαποί, 60χρονος και 57χρονη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα βεγγαλικά και για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες (23.3.2019) το πρωί, στο Γύθειο Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, εντόπισαν την 57χρονη να έχει στην κατοχή της ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -42,2- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 60χρονου και της 57χρονης, χθες (23.3.2019) το απόγευμα, στο Γύθειο Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• τμήμα (λαιμός) αμφορέα, ύστερων ρωμαϊκών χρόνων,
• -4- κροτίδες,
• -3- δισκία, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και
• -2- κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Το παραπάνω τμήμα αμφορέα αφού επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο κρίθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Περισσότερα Άρθρα

Κλείνουν λόγω κορονοϊού τμήματα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Κλείνουν τα ΚΑΠΗ – Χωρίς θεατές οι αθλητικές εκδηλώσεις

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα υπάρχουν 7 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Τα 6 συνδέονται με τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ για το έβδομο κρούσμα η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών συνεχίζεται. Όλες […]

Επιμελητήριο Αργολίδας: Επανέναρξη σεμιναρίων επιμόρφωσης τεχνικών ασφαλείας

Από τις 18 Μάιου 2020 επιτρέπεται η πραγματοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας, η οποία είχε ανασταλεί  από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον COVID -19. Η υλοποίησή τους θα γίνεται με τις εκάστοτε οδηγίες του υπουργείου για την τήρηση μέτρων προστασίας κατά την πραγματοποίησή τους. […]