17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη 66χρονος για απάτη και πλαστογραφία στην Κορινθία

Συνελήφθη, χθες (8.3.2019) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 66χρονος ημεδαπός για απάτη και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, χθες (8.3.2019) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, ο 66χρονος εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος συλλόγου ατόμων με προβλήματα όρασης και ακρωτηριασμού και χρησιμοποιώντας πλαστό μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων, απέσπασε από ημεδαπό, με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου, χρήματα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 66χρονο, ενώ στην κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν τρία (3) πλαστά μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων, με την επωνυμία του εν λόγω συλλόγου, καθώς και μία (1) σφραγίδα του ιδίου συλλόγου.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 7.12.2017 έως την 23.12.2018, είχε αποσπάσει με το ίδιο πρόσχημα σε πέντε (5) ακόμη περιπτώσεις, από τον προαναφερόμενο παθόντα, χρήματα.

Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 66χρονος, τουλάχιστον από την 19.2.2019, κατάρτισε τρία (3) πλαστά μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων υπέρ του ως άνω συλλόγου και απέσπασε με την χρήση τους χρήματα, από τουλάχιστον σαράντα τέσσερα (44) άτομα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, ενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Περισσότερα Άρθρα

Το Μαλαντρένι τιμάει την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Με κάθε λαμπρότητα η Αργολίδα τίμησε την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μαλαντρένι του Δήμου Άργους Μυκηνών. Την παραμονή της εορτής έγινε η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης από τον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου όπου φυλάσσεται και εν συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος […]

Συνελήφθη 55χρονος για ναρκωτικά στην Κορινθία

Συνελήφθη, χθες (18.3.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 55χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, χθες (18.3.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε αγρόκτημα του 55χρονου, όπου […]