21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σ.Ε.Κ.: Νέες εστίες καταρροϊκού πυρετού

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κτηνοτρόφων Ελλάδος Παναγιώτης Πεβερέτος ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς με επιστολή, για την ύπαρξη νέων εστιών καταρροϊκού πυρετού.Την επιστολή δημοσιοποίησε και στα Μ.Μ.Ε. και έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ, Κυρία Υπουργέ, Μετά τα τελευταία κρούσματα καταρροϊκού πυρετού που εμφανίστηκαν στις περιοχές της Μακεδονίας και φοβούμενοι μια ανάλογη καταστροφική χρονιά, όπως αυτή του 2014, που η νόσος εξαπλώθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια, προκαλώντας τεράστιες ζημιές, ιδιαίτερα στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας στην υπόλοιπη χώρα. Ζητάμε, την άμεση χορήγηση ή αποζημίωση της χρήσης εντομοαπωθητικών, τη δωρεάν προμήθεια του εμβολίου στους κτηνοτρόφους, λόγω του δυσβάσταχτου κόστους αγοράς τους και την άμεση αποζημίωση όσων ζώων καταλήξουν εξαιτίας της νόσου, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα, όπως εκείνα του 2014, όπου οι κτηνοτρόφοι δεν αποζημιώθηκαν για τα απολεσθέντα ζώα, εξαιτίας της νόσου, με τεράστια οικονομική ζημιά για τις εκμεταλλεύσεις τους.

Περισσότερα Άρθρα

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Έμαθα για τους νεκρούς στο Μάτι όταν κλείσαν οι κάμερες (video)

Μαραθώνια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη και το διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ και ΜΜΕ Με αιχμές για τον ΣΚΑΪ και τα μέσα ενημέρωσης άρχισε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Υποστήριξε πως ο ΣΚΑΪ πολλές φορές ξεπέρασε τα όρια της κριτικής […]