17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σ.Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα, συνολο 892, 26 νεκροί

Στους 26 οι νεκροί από στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό να ανέρχεται σε 892.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Ο ίδιος τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 18:00, ότι «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Ωστόσο εάν αρθούν τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα πράγματα θα αλλάξουν».

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση. Όμως τόνισε ότι μελέτες που έχουν γίνει αναφέρουν ότι τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 10 φορές παραπάνω στην Ευρώπη μέσα σε 14 μέρες, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση με βάση τα δεδομένα που είναι γνωστά για τον φονικό ιό αλλά και την πορεία της επαρχίας Χουμπέι, στην Κίνα όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός.

Επίσης ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε πως «η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους».

Αναφερόμενος στο θάνατο του Γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα του ασθενή.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται.

4 νεκροί μέσα σε μία μέρα, 26 σύνολο – 71 νέα κρούσματα, οι ασθενείς έφτασαν τους 892
Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που φτάνουν τα 71 ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 892.

Από αυτούς, οι 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ οι 54 είναι διασωληνωμένοι.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα κρούσματα που αυξάνονται καθώς και οι νεκροί φτάνουν πλέον τους 26, με 4 ανθρώπους να έχασαν τη ζωή τους μόνο σήμερα.

Να σημειωθεί ότι 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Περισσότερα Άρθρα

Κλείνουν λόγω κορονοϊού τμήματα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

Συναγερμός! Θετικός στον κορονοϊό ο Διοικητής του Γεννηματάς και 6 διοικητικοί υπάλληλοι

Αποδεκατίστηκε η Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” από τον κορονοϊό. Θετικός ο Διοικητής του νοσοκομείου και μαζί του ακόμη 6 άτομα διοικητικοί υπάλληλοι και νοσηλευτές. Θετικά στον κορονοϊό 7 άτομα – κυρίως μέλη της Διοίκησης – του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”. Σε συναγερμό το νοσοκομείο, ενώ είναι άγνωστο ακόμα πόσα άτομα […]

Την Τρίπολη επισκέπτεται αύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής

Την Τρίπολη επισκέπτεται την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία -όπως έγινε γνωστό- και στελεχών του ΟΣΕ, κυριαρχεί η επανενεργοποίηση του σιδηροδρόμου στο δίκτυο της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, θα γίνουν ανακοινώσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα […]