10 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ταμειακές μηχανές: Αποσύρονται όσες δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ

Αποσύρονται έως την 31η Μαΐου οι ταμειακές μηχανές που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με τις ΠΟΛ. 1234/2002 και 1135/2005 και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης online με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την αποστολή δεδομένων.

Η σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για την απόσυρση αυτών των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι κάτοχοι των ανωτέρω ΦΗΜ υποχρεούνται να δηλώσουν έως τις 31 Μαΐου την παύση τους, στο TaxisNet ή στην αρμόδια εφορία, όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών.

Περισσότερα Άρθρα

Πολιτιστικά θέματα σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Σύσκεψη για πολιτιστικά ζητήματα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Κατά την σύσκεψη εξετάστηκε η κατανομή πιστώσεων σε εκδηλώσεις και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, ενώ διευκρινίστηκε ότι από την Περιφέρεια θα ενισχυθούν επίσης η εκδήλωση στην Τεγέα, όπως και οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν στην […]

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη για όσα είπε ο κ. Σκέρτσος

“Δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό, είπε ο κ. Σκέρτσος. Ο ιός, βέβαια, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο λέει η επιστήμη. Ή λοιπόν, ο κ. Σκέρτσος θεωρεί ότι οι αστυνομικοί δεν είναι άνθρωποι σαν όλους εμάς, που μπορεί να νοσήσουμε & να κινδυνεύσουμε ή δεν έχει ούτε εκείνος, πια, λόγια να […]