18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 14 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1477 Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθύνεται «Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο».

1929 Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου στο Σικάγο. Επτά γκάνγκστερ της συμμορίας του Μπαγκς Μοράν σκοτώνονται από μέλη της συμμορίας του Αλ Καπόνε που έχουν ντυθεί αστυνομικοί.

1946 Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής, που ονομάζεται ENIAC και κατασκευάστηκε από την IBM, τίθεται σε λειτουργία στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

1961 Μεγάλη αγανάκτηση στην Ήπειρο, καθώς άρμα του πατρινού καρναβαλιού διακωμωδεί τη διένεξη Πατρών – Ηγουμενίτσας για την απόληξη της πορθμειακής γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας. Τα δημοτικά συμβούλια Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας απαιτούν την άμεση απόσυρση του εν λόγω άρματος.

1987 Υπογράφεται η ιδρυτική διακήρυξη των Special Olympics, που έχουν αναπτύξει ένα πλούσιο αθλητικό και εκπαιδευτικό έργο για τα άτομα με διανοητική ανεπάρκεια.

1989 Τίθενται σε τροχιά οι πρώτοι 24 δορυφόροι του Παγκόσμιου Συστήματος Εντοπισμού Θέσης (GPS).

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Energa: Ελεύθερος ο Αρ. Φλώρος – Αθώος ο Μηλιώνης

Την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, ελέω του νέου Ποινικού Κώδικα, έφερε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση Energa-Hellas Power. Ένοχοι κρίθηκαν έξι κατηγορούμενοι. Ελεύθερος είναι πλέον ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών από τη κάθειρξη 21 χρόνων, ύστερα από την κατάργηση της επιβαρυντικές διάταξης του νόμου 1608/50 πριν καταχραστών […]

Ανδριανός: Η άκρως συμβολική και ουσιαστική εθελοντική μετακίνηση των έξι νοσηλευτριών από το Άργος στη Θεσσαλονίκη, επισφραγίζει την ευσυνειδησία, την υπευθυνότητα και την προσήλωση των λειτουργών της υγείας του τόπου μας στο ύψιστο ιδανικό της προστασίας της ανθρώπινης ζωής

. Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες μέρες της πανδημίας, όλες και όλοι μας παρακολουθούμε με θαυμασμό και συγκίνηση τον σκληρό καθημερινό αγώνα του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των δομών υγείας της χώρας μας, αυτών των ηρωίδων και ηρώων που δίνουν για ολόκληρη […]