19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα, 17 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

497 π.Χ.Τα πρώτα Σατουρνάλια γιορτάζονται στη Ρώμη.

1865 Κάνει πρεμιέρα η «Ημιτελής Συμφωνία» του Σούμπερτ.

1903 Στις 10:35 π.μ. στη Βόρειο Καρολίνα πραγματοποιείται από τους αδελφούς Όρβιλ και Γουίλμπορ Ράιτ η πρώτη πτήση παγκοσμίως με μηχανοκίνητο αεροπλάνο. Η πτήση τους διαρκεί 1 λεπτό, καλύπτοντας 850 πόδια. (Ημέρα της Αμερικανικής Αεροπορίας)

1915 Οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο, στην προσπάθειά τους να πείσουν την κυβέρνηση των Αθηνών να πάρει μέρος στον πόλεμο στο πλευρό τους. (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος)

1967 Ιδρύεται η Πανελλήνια Αντιδικτατορική Οργάνωση Σπουδαστών «Ρήγας Φεραίος», μετέπειτα ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, η νεολαιίστικη οργάνωση του ΚΚΕ (εσ.).

1973 Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρία, για πρώτη φορά, δεν συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο με τις ψυχικές ασθένειες την ομοφυλοφιλία.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Στο λιμάνι του Γυθείου το 1ο φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων (14 με 16 Ιουλίου 2023)

Έρχεται το φεστιβάλ των Λακωνικών προιόντων, στο πανέμορφο Γύθειο της Λακωνίας. Τα δρώμενα θα γίνουν 14 με 16 Ιουλίου 2023. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου της Λακωνίας. Στόχος είναι η στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του και η προώθηση των λακωνικών προιόντων και των υπηρεσιών. Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια της Πελοποννήσου και ο δήμος της Ανατολικής Μάνης. Τίτλος […]

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Εντυπωσιακά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα

Για δύο 24ωρα θα αλλάξει εντελώς το σκηνικό του καιρού με εντυπωσιακά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου, με πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι έως 15 βαθμούς λιγότερους την Πέμπτη σε σχέση με σήμερα. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 και 32 βαθμούς, σε κεντρικές περιοχές της χώρας, […]