18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1522 Έπειτα από πεντάμηνη πολιορκία από τις δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, οι Ενετοί παραδίδουν τη Ρόδο στους Οθωμανούς, υπό όρους.

1812 Κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος με 86 παραμύθια των αδελφών Γκριμ, εν μέσω αντιδράσεων, επειδή ορισμένα από αυτά θεωρούνται ακατάλληλα για παιδιά.

1881 Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, με νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη. Εκλέγονται και έξι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας: Γ. Φιλάρετος, Τ. Φιλήμων, Α. Πετσάλης, Γ. Μαυρομαράς, Α. Ρηγόπουλος και Χ. Δουζίνας. Από αυτούς, μόνο ο Γ. Φιλάρετος θα παραμείνει πιστός στις ιδέες του.

1970 Ο δικτάτορας Γεώργος Παπαδόπουλος δηλώνει πως οι εκλογές θα γίνουν όταν αυτός, ως φορέας της εντολής του ελληνικού λαού, εκτιμήσει ότι μπορούν να γίνουν.

1977 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, ζητά από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το άνοιγμα του «φακέλου της Κύπρου» και την τιμωρία των υπευθύνων της κυπριακής τραγωδίας. Η κυβέρνηση θα απορρίψει το αίτημα την επόμενη μέρα.

1995 Ο Δημήτρης Τσοβόλας ιδρύει το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ).

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Τίρυνθα

Mε κάθε λαμπρότητα εορτάζεται  η μνήμη της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Ευφημίας στο ομώνυμο εκκλησάκι στην περιοχή Νέα Σπίτια Τίρυνθας ( οικισμός ‘Υπαλλήλων Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Τίρυνθας). Πρόκειται για ένα πανέμορφο εκκλησάκι που βρίσκεται στη επαρχιακή οδό Ναυπλίου Άργους. Την παραμονή της εορτής έγινε ο πανηγυρικός εσπερινός  παρουσία πάρα πολλών πιστών μιας και είναι ο μοναδικός ναός […]

Στο «401» ο Τσιόδρας – Βρέθηκαν 11 κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών βρέθηκε, νωρίτερα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ύστερα από τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορονοϊού, σε «υγειονομική δομή» των Ενόπλων Δυνάμεων. Για τα συγκεκριμένα κρούσματα ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωσή […]