19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα 21 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1828 Δημοσιεύεται το διάταγμα, με το οποίο ο Ιωάννης Καποδίστριας ιδρύει στο Ναύπλιο τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

1913 Τυπώνεται το πρώτο σταυρόλεξο. Διαθέτει 32 τετραγωνάκια και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ο Κόσμος της Νέας Υόρκης».

1925 Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία του Σεργκέι Αϊζενστάιν «Θωρηκτό Ποτέμκιν».

1952 Η Ελένη Σκούρα ορίζεται υποψήφια του Ελληνικού Συναγερμού (Αλέξανδρος Παπάγος) για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Θα εκλεγεί και θα γίνει η πρώτη ελληνίδα βουλευτής.

1968 Εκτοξεύεται επιτυχώς από τη Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Apollo 8», η πρώτη επανδρωμένη αποστολή για η Σελήνη, με πλήρωμα τους Φρανκ Μπόρμαν, Τζέιμς Λόβελ και Γουίλιαμ Άντερς.

1988 Ένα Boeing 747 της Pan-Am συντρίβεται στο Λόκερμπι της Σκωτίας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 259 επιβαίνοντες, καθώς και 11 κάτοικοι της πόλης. Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση 103 από τη Φραγκφούρτη στο Ντιτρόιτ και η πτώση του αποδίδεται σε έκρηξη βόμβας, που τοποθέτησαν λίβυοι τρομοκράτες.

Περισσότερα Άρθρα

Άργος :Τρεις ακόμα ανεξαρτητοποιήσεις

Ο Γιώργος Μπέζας από την τοπική κοινότητα Αλέας, ο Κωνσταντίνος Μουζακιώτης και ο Δημήτρης Νέζος, εκλεγμένοι με τον Δημήτρη Καμπόσο στη δημοτική ενότητα Κουτσοποδίου, πριν από λίγο κατέθεσαν την ανεξαρτητοποίηση τους.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ναυπλίου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας το μεσημέρι. Νωρίτερα ο Υφυπουργός είχε δηλώσει πως το «το κράτος θα στηρίξει ουσιαστικά τον κλάδο για τις ζημιές που έχει υποστεί ,λόγω κορωνοιού, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα» και επισήμανε ότι «στόχος της πολιτείας είναι η ανάπτυξη […]