16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα γεγονότα σαν σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1890 Η 7η ίλη ιππικού των ΗΠΑ σκοτώνει 400 άνδρες και γυναικόπαιδα στην τοποθεσία Γούντεντ Νι Κρικ. Είναι η τελευταία μεγάλη μάχη Ινδιάνων και Αμερικανικών δυνάμεων, κατά την οποία σκοτώνεται και ο αρχηγός των Σιου «Μεγάλο Πόδι».

1940 Το υποβρύχιο «Πρωτεύς» βυθίζει ανατολικά του Μπρίντιζι το ιταλικό οπλιταγωγό «Σαρδηνία». Στη συνέχεια, όμως, εμβολίζεται από ιταλικό τορπιλοβόλο και βυθίζεται.

1953 Καθιερώνονται στην Ελλάδα το κιλό αντί της οκάς και το μέτρο αντί του πήχη.

1958 Ιδρύεται ο ΟΠΑΠ, με το Βασιλικό Διάταγμα 20 «Περί Συστάσεως Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου».

1998 Η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση αποφασίζουν μετά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας να εγκαταστήσουν στην Κρήτη τους ρωσικής κατασκευής αντιβαλλιστικούς πυραύλους S-300.

2013 Ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι, καθώς κάνει σκι στις γαλλικές Άλπεις, στο θέρετρο του Μεριμπέλ. Ο επτά φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 διακομίζεται σε νοσοκομείο της περιοχής.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Nαύπλιο: Μικροί και μεγάλοι σκακιστές ..εν δράσει

Σε μια μεγάλη σκακιέρα μετατράπηκε σήμερα το πρωί η πλατεία δημαρχείου στο Ναύπλιο. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της άλωσης του Παλαμηδίου η Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου διοργάνωσε αγώνες επίδειξης ( σιμουλτανέ) με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων σκακιστών. Καλεσμένος της Ακαδημίας είναι ο κ. Γιάννης Παπαϊωάννου ( grand maître) από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος πρόσφερε γνώσεις και εμπειρία αντιμετωπίζοντας όλους τους συμμετέχοντες (κεντρική […]

Νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία 59χρονου στην Ηλεία – Οι πρώτες εικόνες από τον τόπο του εγκλήματος

Σοκαρισμένη είναι η Ηλεία από το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στο Καπελέτο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν για την αγριότητα της δολοφονίας του 59χρονου τα ξημερώματα της Τρίτης μέσα στο σπίτι του. Όπως όλα δείχνουν, ο δράστης μπήκε στο σπίτι του θύματος με σκοπό να τον […]