20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 4 Ιουλίου

EURO 2004 / ֙ԏÑVɅӠQׅɏՠ(EUROKINISSI)

Σαν σήμερα 4 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής

1776 Ο Τόμας Τζέφερσον διαβάζει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Μέσα από τις φλόγες της επανάστασης των αποικιών εναντίον της μητροπολιτικής Βρετανίας γεννιούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

1790 Γεννιέται ο σερ Τζορτζ Eβερεστ, Ουαλός στρατιωτικός, μηχανικός και τοπογράφος. Προς τιμήν του η ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων φέρει το όνομά του.

1909 Συγκροτείται στην Αθήνα ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος», μία ομάδα αξιωματικών που προετοίμασε την επανάσταση στο Γουδή τον ίδιο χρόνο και έφερε στην εξουσία τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

1934 Πεθαίνει η Μαρί Σκλοντόφσκα Κιουρί, γνωστότερη ως Μαντάμ Κιουρί, Γαλλοπολωνέζα φυσικός, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη του ραδίου.

1976 Η επιδρομή στο Εντεμπε της Ουγκάντας. Ισραηλινοί κομάντο απελευθερώνουν τους 103 επιβάτες αεροπλάνου της Air France που καταλήφθηκε από Παλαιστίνιους και Γερμανούς τρομοκράτες πάνω από την Κόρινθο. Εξι τρομοκράτες και τρεις όμηροι σκοτώνονται, καθώς και ο διοικητής των Ισραηλινών κομάντο, Γιονατάν Νετανιάχου, αδελφός του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

2004 Η Εθνική Ελλάδος στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, νικώντας στον τελικό τη διοργανώτρια Πορτογαλία με 1-0. Το γκολ σημείωσε στο 56ο λεπτό ο Άγγελος Χαριστέας.

Περισσότερα Άρθρα

Σε εφαρμογή σχέδιο της αστυνομίας σε όλες τις εκκλησίες από σήμερα

Σε αυξημένη εποπτεία τίθενται όλες οι εκκλησίες της χώρας από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν εικόνες με πιστούς που «σπάνε» την απαγόρευση κυκλοφορίας, η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει στις εκκλησίες για περιπολίες την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV η επιτήρηση θα γίνεται […]

Ανοιχτή επιστολή του Μητροπολίτη Αργολίδας με αφορμή την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

Ἡ ἀπεργία πείνας και ὁ κίνδυνος ἀπώλειας τῆς ζωῆς γνωστοῦ κατάδικου που βαρύνεται με 11 φόνους και ἄμεση ἤ ἔμμεση συμμετοχή σε ἄλλους, ἔχει προκαλέσει ἀντιδράσεις σε ἀντιεξουσιαστικούς χώρους και πολιτική ἀντιπαράθεση. Δεν ἔχω πρόθεση να συμμετάσχω σ᾿ αὐτή την ἀντιπαράθεση, ἀπλῶς το γεγονός μοῦ δίνει ἀφορμή να θίξω ἕνα ἄλλο γεγονός με δραματικές διαστάσεις, […]