19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 5 Ιουλίου

Σαν σήμερα 5 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής

1687 Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του («Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας»), όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της Mηχανικής και τον νόμο της βαρύτητας.

1824 600 Έλληνες επαναστάτες υπό τον Γιάννη Γκούρα νικούν στον Μαραθώνα 3.000 Οθωμανούς του Ομέρ Πασά.

1913 Γεννιέται ο Γεώργιος Κωστάκης, συλλέκτης έργων τέχνης.

1921 Μικρασιατική Εκστρατεία: Ο Ελληνικός Στρατός εμπλέκεται σε μάχη με τους Τούρκους στην περιοχή Ουτς Σεράι.

1943 Αρχίζει η Μάχη του Κουρσκ, η μεγαλύτερη πολεμική σύρραξη της Ιστορίας με άρματα μάχης. Στη μάχη ενεπλάκησαν 2.700 γερμανικά και 3.500 σοβιετικά άρματα. Οι απώλειες και στις δύο πλευρές έφθασαν τους 230.000 στρατιώτες.

1946 Ο Γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.

1975 To Πράσινο Ακρωτήριο, πρώην πορτογαλική αποικία, γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

2015 Διεξάγεται δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Το «ΟΧΙ» συγκεντρώνει 61,3% των ψήφων, έναντι 38,7% του «ΝΑΙ». Τα άκυρα/λευκά είναι 5,79%, ενώ η συμμετοχή φτάνει στο 62,46%.

Περισσότερα Άρθρα

“Ανάπλι Εμπρός”: Οι σπουδαίοι συμπολίτες μας που φροντίζουν τα αδέσποτα

Μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό ζουν ανάμεσά μας στην πόλη του Ναυπλίου αρκετοί συμπολίτες που δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Σαν τοπική παράταξη Ναυπλίου τους ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε μπροστά τους. Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ. Δεν τους χωρίζουμε σε πολιτικούς φίλους μας και μη. […]

Αναζητείται γέροντας σε τρεις νομούς

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της πυροσβεστικής από τρεις νομούς για έναν ηλικιωμένο άνδρα 85χρονών σε ορεινή τοποθεσία ανάμεσα στην Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή μεταξύ το χωριού  Σκοτεινή του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, την Κανδήλα στο νομό Αρκαδίας και το χωριό Λαύκα Κορινθίας. Οι έρευνες […]