19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τηλεδιάσκεψη Κ. Μητσοτάκη με τους ηγέτες των χωρών του Smart Covid-19 Management Group

Για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τους ομολόγους του στο Smart Covid-19 Management Group, την ομάδα στην οποία συμμετέχουν ηγέτες χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία.

Στην τρίτη κατά σειρά τηλεδιάσκεψη οι ηγέτες των οκτώ χωρών που βρίσκονται στην ίδια φάση επανεκκίνησης των οικονομιών τους τόνισαν ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων είναι θετικά, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός. Σημείωσαν εξάλλου ότι δεν έχει σημειωθεί επιδημιολογική έξαρση, παρόλο που ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί ενώ θετική είναι η εικόνα και από την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Οι οκτώ ηγέτες υπογράμμισαν πάντως ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ατομικής προστασίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι ηγέτες της Αυστρίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Τσεχίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Περισσότερα Άρθρα

Ζευγάρωναν συνέχεια τους σκύλους τους για να πουλάνε τα κουτάβια

Σε επικερδές εμπόριο είχε αναγάγει την εκτροφή ζώων συντροφιάς ένα ζευγάρι Ελλήνων, οι οποίοι έβαζαν τους σκύλους τους να ζευγαρώνουν και έβγαζαν παράνομα στο «σφυρί» τα κουταβάκια που γεννούσαν, με αγγελίες που αναρτούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πώλησή τους έναντι χρηματικού ποσού ! Όπως γράφει το protothema.gr, μια από τις αγγελίες εντόπισαν οι […]

Τα γεγονότα σαν σήμερα 11 Φεβρουαρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

660 π.Χ. Ο αυτοκράτορας Τζίμου ιδρύει την Ιαπωνία, σύμφωνα με την παράδοση. 1825 Ο Ιμπραήμ, επικεφαλής 4.000 πεζών και 4.000 ιππέων, αποβιβάζεται στη Μεθώνη και την επομένη κινείται προς την Πύλο. Μεγάλος κίνδυνος για την Ελληνική Επανάσταση. 1934 Σε κλίμα πολιτικής οξύτητας διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, με έντονη αντιπαράθεση των υποψηφίων της κυβερνητικής […]