17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τι απαντάει ο Παναγιώτης Ψυχογυιός μετά τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και μέλος  Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αργολίδας Παναγιώτης Ψυχογυιός είναι ένας εκ των 5 στελεχών που διεγράφη από το ΚΙΝΑΛ. Ο λόγος είναι η κάθοδος του στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων ( Π.Α.Σ.Κ.Ο), την οποία υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κώστας Παπαδημητρίου, με επιστολή του προς την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ , Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, καταγγέλλει πως 5 στελέχη του κόμματος, αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου και συνεργάζονται με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, με απόφαση της κ. Γεννηματά, παρέπεμψε την καταγγελία στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ) και του ΠΑΣΟΚ (ΕΚΑΠ) , ζητώντας να επιληφθούν και να προχωρήσει στην πράξη αναστολής της ιδιότητας του μέλους (διαγραφή) των συγκεκριμένων στελεχών με το αιτιολογικό ότι «κατεβαίνουν» με αντίπαλο ψηφοδέλτιο (με την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο στις 15 Δεκέμβρη.

Η ενέργεια της Φώφης Γεννηματά σηματοδοτεί στη πράξη τη πρόσφατη δέσμευσή της, από την επόμενη μέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, για «μηδενική ανοχή» στην εσωστρέφεια.

Πριν λίγο ο Παναγιώτης Ψυχογυιός προχώρησε στην ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ενημερώθηκα μέσα από τα ειδησεογραφικά site για την βούληση της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ .

Είναι κάτι λυπηρό βέβαια αλλά τίποτα πλέον δεν μου προκαλεί εντύπωση. Διάβασα εκτός απ το δικό μου όνομα,τα ονόματα άλλων 4 συντρόφων.Ενημερωτικά,(αν και νομίζω ότι το ξέρετε), είναι πάνω από 30 τα μέλη και τα στελέχη του χώρου που επέλεξαν να μην είναι με την παράταξη που πήρε το επίσημο “χρίσμα” του ΚΙΝ.ΑΛ. ,αλλά να είναι υποψήφιοι με διάφορες παρατάξεις στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Όπως έχει γίνει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν σε πολλές εκλογές φορέων,συλλόγων,Επιμελητηρίων για διαφόρους λόγους κάθε φορά,που προφανώς δεν είχαν να κάνουν με το κόμμα..Εκεί όμως δεν άνοιξε ποτέ μύτη ! Η στόχευση έγινε όμως αυτή τη φορά και έγινε στους 5 συγκεκριμένους..

Είναι κρίμα να ακολουθεί ένα ολόκληρο κόμμα τις επιθυμίες του κ. Παπαδημητρίου και να αδειάζει στελέχη που έχουν προσφέρει στο χώρο και συνεχίζουν να παλεύουν γι αυτόν.

Είναι κρίμα μέλη και στελέχη απ όλη την Ελλάδα με ιστορία,αγώνες και νίκες στο Επιμελητήριο σήμερα να αντιμετωπίζονται μ αυτόν τον τρόπο,ειδικά όταν 3 χρόνια το κόμμα τους γυρνούσε εμφατικά την πλάτη.

Είναι κρίμα ενώ η ηγεσία της παράταξης με το “χρίσμα” συγκυβερνά με την παράταξη της ΝΔ το Επιμελητήριο και ετοιμάζεται να το ξανακάνει δεν μιλάει κανείς. Εκεί παραδόξως ,Γραμματέα,δεν ενεργοποιούνται τα πολιτικά-προοδευτικά αντανακλαστικά μας.Άραγε θα τεθούν και εκεί ζητήματα κομματικής πειθαρχίας;

Είναι κρίμα για ένα κόμμα που διακηρύττει χρόνια την ανεξαρτησία και αυτονομία των παρατάξεων στους φορείς,στους συλλόγους,στα επιμελητήρια,στην αυτοδιοίκηση σήμερα να επιβάλλει εκ των υστέρων κιόλας κομματική πειθαρχία και να ζητά διαγραφές μελών.

Δεν δείχνει πυγμή,αλλά αδυναμία.

Είναι κρίμα και βαθιά υποκριτικό κάποιοι να εμφανίζονται τιμητές της νομιμότητας και να εφαρμόζουν δήθεν τα καταστατικά κατά το δοκούν, ανάλογα με το ποιον έχουν απέναντι τους κάθε φορά.

Είναι κρίμα να λεηλατούνται μέλη και στελέχη του κόμματος από κάποιους που βρήκαν την ευκαιρία, να ρίξουν λάσπη, να χτυπήσουν πισώπλατα με σκοπό να τους βάλουν στο περιθώριο, για να μην τα βρουν αύριο μπροστά τους

Παραμένω σταθερός στις ΑΞΙΕΣ και στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΧΩΡΟ .Δεν νιώθω απολογούμενος γιατί έχω πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια με καθαρότητα, ευθύτητα και συνέπεια σ αυτά που πιστεύω και στηρίζω. Είμαι περήφανος για την συνολική μου παρουσία και προσφορά στο χώρο απ τα 17 μου χρόνια, υπηρετώντας την παράταξη του ΠΑΣΟΚ ,στα πλέον δύσκολα χρόνια , και χωρίς να έχω κάνει την ενασχόληση μου επάγγελμα όπως άλλοι. Γι αυτό και μπορώ να κοιτάω στα μάτια τους συμπολίτες μου και όλους εκείνους που τόσα χρόνια μ έχουν στηρίξει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες στην Αργολίδα αλλά και σ όλη την Ελλάδα.
Συμμετέχω στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου με μια νέα ανεξάρτητη επιμελητηριακή παράταξη,με συναδέλφους από διάφορους πολιτικούς και επαγγελματικούς χώρους, με μόνο γνώμονα να εξελιχθεί το Επιμελητήριο σε χρήσιμο θεσμό και φορέα υπεύθυνης και επαγγελματικής έκφρασης.

ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ,ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Μακάρι στο μέλλον ο χώρος να μπορέσει βρει τον βηματισμό του.Άλλωστε το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει…

(Υ.Γ. Όποιος ψάχνει ευκαιρία να “λερώσει”,μπορεί να το κάνει στον τοίχο του,δεν είμαι υποχρεωμένος να τον ανέχομαι ).

Περισσότερα Άρθρα

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή. Μετά την τραγωδία στα Τέμπη ο τελευταίος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνοντας πως το νιώθει καθήκον του ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την […]

“Επιτέλους, δημόσιος διάλογος για ένα νέο νοσοκομείο”

Του Ανδρέα Πουλά, Βουλευτή Αργολίδας του  Κινήματος  Αλλαγής Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διάβασα πρόσφατο άρθρο σε γνωστή ιστοσελίδα της Αργολίδας που επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση την πρόταση για την ανέγερση ενός ενιαίου νοσοκομείου στο Νομό. Η   πρόταση αυτή, που διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1985, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και ταυτίζεται με την προεκλογική μου δέσμευση […]